Februari 2011 – 16 tot 19 weken zwanger

In januari ben ik dus weer volledig aan het werk gegaan, zij het nog wel een stuk langzamer dan ik normaal doe. Erg vermoeiend en daarbij kwam ook de gewone vermoeidheid van het 1e trimester. Maar in februari voelde ik me steeds beter en kon ik steeds meer genieten van mijn zwangerschap. Niet dat ik dat daarvoor niet deed, maar ik bleef angstig. Je voelt je kindje niet en moet er maar vanuit gaan dat alles nog klopt.

Maar ergens in de 16e week heb ik ons kindje voor het eerst gevoeld, denk ik. Ik lag ’s avonds op de bank en voelde iets zachts, een soort luchtbel die ontsnapt als je in bad een scheetje laat (sorry). Bij 18 weken voelde ik weer wat en bij 19 weken werd het echt duidelijker. Goh wat bijzonder! Op 11 februari moest ik weer naar de vk, hartje luisteren, altijd fijn! Gelukkig vond ze het hartje heel snel en klopte het zoals het hoort. En bloeddruk was weer prachtig: 120/60.

Op werk wel wat stress ivm een fusie en daar baalde ik van. Ik wilde dat het me niks zou uitmaken, want het leven in mij is het allerbelangrijkste. Dus het was emotioneel een wat zware periode omdat ik me zo tegenstrijdig voelde.

Oh ja, volgens mij had ik dat nog helemaal niet vermeld…ik heb dus helemaal geen last van kwaaltjes. Niet misselijk geweest, maar moest wel elke 90-120min iets eten anders werd ik erg flauw en een beetje weeig, alsof je een kater hebt. Wel die vermoeidheid, maar ja misschien was dat ook nog mijn herstel. Geen pijnlijke borsten, maar wel pijnlijke tepels als ik het koud had. En het was natuurlijk af en toe vreselijk koud met die sneeuw, aiaiaiai 😉 Al met al een heel relaxte zwangerschap na een turbulent begin.

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in IVF/ICSI poging 2. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s