Waarom mijn IVF Dagboek

Het is inmiddels al bijna 3 jaar geleden dat ik stopte met de pil, een heuglijk en spannend moment. De gewenste zwangerschap bleef uit, we zitten inmiddels in het IVF/ICSI traject. Hoe de afgelopen drie jaar zijn verlopen lees je in het artikel ‘de reis naar IVF’.

Maar waarom dan een blog hierover? De eerste reden is om alles van me af te kunnen schrijven. Met het digitale tijdperk is mijn handschrift praktisch onleesbaar geworden, dus typen is wel zo makkelijk. Je beseft je pas echt hoe zwaar het IVF traject is, als je er middenin zit. Inmiddels weten de meeste mensen om ons heen dat wij problemen hebben om op een natuurlijke manier zwanger te worden. Toch lopen we er niet mee te koop. Waarom niet? Dat is lastig uit te leggen, daarover later meer.

Juist omdat de meesten stellen er niet groots mee naar buiten treden, weet je vaak niet dat er in je omgeving lotgenoten zijn. Op internet kun je anoniem surfen naar verhalen van lotgenoten of met ze in contact treden, zoals via de website van Freya of allerlei forums. Bij het lidmaatschap van Freya ontving ik het boek 360 graden IVF. Een boek vol verhalen en quotes van andere vrouwen en stellen in onze situatie. Ik had nooit gedacht hoe fijn het zou voelen om herkenbare situaties te lezen. Vandaar dat ik besloot om ook ons verhaal, vanuit mijn perspectief, bekend te maken. Vooralsnog op een anonieme wijze.

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in Voorgeschiedenis. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s