IVF wordt ICSI

In ons regionale ziekenhuis is alleen IUI mogelijk, dus we werden doorverwezen. Wij kozen uiteindelijk voor MC de Kinderwens (MCK) in Leiderdorp, omdat dit op een goede afstand van onze woonplaats ligt. Daarnaast is deze kliniek gespecialiseerd in vruchtbaarheidsproblemen en zie je er dus geen zwangere vrouwen met dikke buiken rondlopen. De kliniek staat ook goed bekend (en had ook een award ontvangen voor meest prettige omgeving om het IVF traject te ondergaan) en had daarnaast nog als voordeel geen wachtlijst te hanteren.

Al snel konden we terecht voor de intake, op dinsdag 20 april om 19u ‘s avonds. Erg prettig om na kantooruren af te kunnen spreken. We hadden inmiddels ons medisch dossier opgevraagd en ook naar MCK laten sturen. Na wat algemene informatie wilde onze gyn toch nog een test bij ons laten doen: dus nogmaals een potje inleveren en een inwendige echo bij mij. In mijn dossier stond namelijk dat ik een PCO achtig beeld vertoon. Huh, er was toch niks mis met mij?! PCO komt met name voor bij vrouwen met overgewicht (mijn BMI is 20, dus zeker geen sprake van overgewicht) en zorgt ervoor dat vrouwen heel onregelmatig en maximaal 8x per jaar ongesteld worden. Ik heb toch echt 12-13 cycli per jaar. Dus dat wilden ze met eigen ogen zien.

Uiteindelijk bleek dat ik inderdaad een kralenketting aan eitjes heb, maar dat kan ook goed bij mijn leeftijd passen. Maar de uitslag van het zaad was erger dan verwacht: het is ICSI zaad. Althans, er zou misschien nog net IVF mee kunnen worden gedaan, maar bij twijfel hanteren ze liever de ICSI methode, om zo de kans op bevruchtingen te vergroten. Bam. Weer een klap: gelijk de laatste stap in het proces.

Daarnaast nog een tegenvaller: we kunnen pas in juni terecht. Dus nog langer wachten en met pech ben ik dan net in een nieuwe cyclus en kunnen we pas nog een maand later starten. Dus we vroegen of we op een wachtlijst geplaatst konden worden.

En dat bleek zinvol, want ik werd op 4 mei gebeld. Of we op de volgende dag ‘s middags langs konden komen. Gelukkig kon ik gemakkelijk van werk weg. A kon echt niet mee vanwege zijn werk, maar het was puur een formaliteitsbezoekje, dus alleen gaan vond ik geen probleem. Dinsdag de 11e gingen we ‘s avonds samen naar de prikinstructie, oh wat spannend. Vreselijk dat prikken, als ik ergens angst voor heb, zijn het naalden en bloed. Lekker 😦 Ze stelden nog voor om het bij me voor te doen, nou dank u! Hoe minder prikken hoe beter. Brrrrr. Overigens wel fijn om dit samen met andere stellen te doen. Je voelt je niet alleen en bovendien zie je dat ook leeftijdsgenoten hetzelfde probleem hebben.

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in Voorgeschiedenis. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s