IVF/ICSI Poging 2 gaat van start

Het is oktober 2010, de vakantie zit er op. Na alle ellende en pech hebben we besloten om toch door te gaan. Kans op een natuurlijke zwangerschap is bij ons nihil, dus er is niet echt een andere optie. Inmiddels voelden we ons er ook weer klaar voor. Dus de medicijnen werden gehaald bij de apotheek en we (met name ik) bereidden ons mentaal voor op het hele circus. Inmiddels weten de meeste van mijn collega’s van onze situatie af, dus dat geeft ook wat rust.

Vlak voor de vakantie hebben we ons aangesloten bij Freya, de vereniging voor stellen met vruchtbaarheidsproblemen. Bij ons lidmaatschap kregen we ook een boek: 360 graden IVF. Een fijn boek met allerlei quotes en verhalen van lotgenoten. Wat heerlijk bepaalde uitspraken te herkennen. Weer zo’n moment dat je je ineens niet meer zo alleen voelt. Bij ons in de directe omgeving zijn wij namelijk de enige die in een IVF traject zitten. Alle vrienden en familie hebben op spontane wijze kinderen gekregen. Terwijl vriendinnen laatst tegen mij zeiden dat ze het steeds meer om zich heen hoorden. Het is niet dat ik iemand deze hel gun, maar het voelt soms zo alleen. Ondanks alle lieve steun die wij krijgen, zal nooit echt iemand begrijpen wat je voelt als je in een IVF traject zit, tenzij je het zelf meemaakt.

Het wachten is nu op het doorbreken van mijn ongesteldheid…

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in IVF/ICSI poging 2. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s