De eerste prik is gezet

Vandaag is het zover, tijd voor de eerste prik! Ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben. Puntje bij paaltje is mijn naald/prikangst toch weer terug. Ik prepareer zelf mijn spuitje decapeptyl, d.w.z. luchtbelletjes eruit tikken en daarna de lucht eruit drukken tot ik een druppeltje zie. Ik pak een huidplooi vast en ontsmet het met een watje sterilon. Ik breng de spuit erheen, maar durf niet te prikken. Of misschien toch wel? Nee, toch echt niet.

Dus A werpt zich op en wil me graag steken, zoals hij dat zegt. Zenuwachtig geef ik de spuit aan A en kijk hoe hij de spuit naar mijn buik brengt. Hij steekt hem erin, maar gaat niet zo makkelijk (stroef) en doet ontzettend veel pijn. De vloeistof moet vervolgens langzaam ingespoten worden en doet verrassend genoeg ook behoorlijk pijn. Au! Dit kan ik me niet herinneren en als ik dit nog een dag of 12-14 moet doen, pfffff. Gelukkig is de pijn van zeer korte duur, maar dit neemt de angst natuurlijk niet weg.

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in IVF/ICSI poging 2. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s