1e echo zag er goed uit

Gisteren (donderdag 21 oktober) was het dan eindelijk zover: de eerste echo om te kijken hoeveel eitjes (follikels) er aan het rijpen zijn. Ik was toch een beetje nerveus: is het dit keer opnieuw te hard aan het gaan, is er weer kans op overstimulatie, moet ik weer plat etc. Gelukkig was ik ’s ochtends vroeg aan de beurt.

Links bleken 6 grote eitjes te zitten, ze waren 11-13mm groot. Rechts zat maar 1 groot eitje en voor de rest nog veel kleintjes die minder dan 10mm groot zijn. Ook links zitten nog veel kleintjes, maar ze gaat er van uit dat die niet mee gaan doen. Ook mijn baarmoederslijmvlies zag er keurig uit. Ik vroeg me af hoe het kon dat dit baarmoederslijmvlies zichzelf opbouwt alsof ik een natuurlijke cyclus heb. Ik gebruik toch decapeptyl om de hele boel te stoppen? Het blijkt dat de rijping van de follikels ervoor zorgt dat mijn baarmoederslijmvlies opbouwt. Nou, vond ik eigenlijk wel interessant om te horen.

Morgen (zaterdag 23 oktober) is de vervolgecho. Ik hoop dat ik dan te horen krijg dat de punctie kan worden ingepland. Ik ben het prikken dit keer wel een beetje zat. Ik heb 4 grote blauwe plekken en 2 kleintjes. Behalve dat het er gek uit ziet (ben ik even blij dat het geen bikiniseizoen meer is), is het vooral lastig met het bepalen van een goed en ‘schoon’ prikplekje. Maar eigenlijk mag ik niet klagen, want heb wederom geen bijwerkingen van al die hormonen. En je leest toch vaak verhalen dat het doffe ellende is. Nou hier gelukkig niet.

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in IVF/ICSI poging 2. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s