Woensdag punctiedag! Vanavond pregnyl

En jawel…het was even spannend welke dag het nu zou worden, maar aankomende woensdag is het punctiedag! Vanmorgen bij de 3e echo bleek mijn linkereierstok er helemaal klaar voor, rechts was nog een twijfelgeval. Dus er moest nog even overlegd worden en bekeken worden hoe de planning qua puncties er bij het MCK uitziet voor woensdag en donderdag (ze willen niet teveel puncties op een dag plannen). En toen kwam vanmiddag het goede nieuws dat ik woensdag voor de punctie op mag.

Dat betekent vanavond nog een keer decapeptyl en geen puregon meer. Maar wel mijn favoriete spuit pregnyl (brrr, niet fijn want doet altijd pijn). Gelukkig is de punctie woensdagochtend om half 10, dat betekent dat we vanavond om exact half 11 de pregnyl moeten zetten. En dat is wel zo fijn, want dan hoef ik geen wekker te zetten. En daarna is het voorbij met het prikken. Nou ja, op woensdag nog het infuusnaaldje en de verdovingsprikken…

Wel spannend, want ondanks dat het deze keer niet zo soepel ging met spuiten en dat ik erg uitkeek naar de volgende stap (punctie), breekt straks pas het echt lastige deel aan: het wachten en hopen. Ben ook heel benieuwd hoe mijn lichaam dit keer reageert op de punctie en de medicatie. Ik hoop minder heftig, maar ga dan ook gelukkig minder gestimuleerd (lees: hormonen) de punctie in. Dus hopelijk scheelt dat.

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in IVF/ICSI poging 2. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s