En de uitslag is…7 embryo’s!

Vanmorgen tussen half 10 een 11u zouden we gebeld worden met de uitslag. Bij onze 1e IVF/ICSI poging stonden we er eigenlijk niet bij stil dat het een spannend moment zou zijn. Zeker bij ICSI verwacht je dat er bevruchting optreedt, aangezien ze de zaadcel letterlijk in de eicel brengen. Maar het blijkt dat slechts tweederde van de eicellen in staat is om bevrucht te raken, dus zo vanzelfsprekend is het nog niet. Daar komt bij dat we met 6 cryo’s in de vriezer eigenlijk nog 3 subpogingen zouden hebben, maar ze alle 6 niet goed ontdooid waren. Dus met die gedachte toch nog vers in het hoofd, was het vanmorgen best spannend.

Vorige keer werd ik exact om half 10 gebeld, vandaag rond 10u. Ik kan je vertellen dat ik best nerveus was. En toen de lijn ook nog eens erg slecht bleek te zijn, nam de nervositeit niet af ;-). Maar gelukkig had ze al snel goed nieuws. Uit de 11 eicellen zijn 7 embryo’s ontstaan, een mooie score! Ze zijn vandaag zo’n 4-6 cellig. Morgen kunnen ze bepalen hoeveel er ingevroren kunnen worden. Tja, daar heb ik gemengde gevoelens bij…vorige keer 6 embryo’s de vriezer in en uiteindelijk geen enkele cryo terugplaatsing. Maar…laat ik van het positieve uitgaan en dat is dat die cryo’s dit keer helemaal niet nodig zijn! Het gaat met dit verse embryootje gewoon lukken. Morgenochtend is de terugplaatsing. Ondanks dat het totaal niet pijnlijk is (ik voelde vorige keer zelfs niets), is het toch een spannend en vooral bijzonder moment.

Vandaag ook voor het eerst bij de psych geweest. Het was een kennismakingsgesprek waarbij de psych mijn leven in kaart brengt door allerlei vragen te stellen over mij, mijn familie en mijn jeugd. Het was een aardige vrouw en het voelde heel prettig bij haar. Over 2 weken kan ik terugkomen voor een vervolggesprek. Wel een beetje jammer, aangezien juist nu het moeilijke moment aanbreekt – het wachten – maar komt vast goed.

En nu kijk ik vooral uit naar morgen!

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in IVF/ICSI poging 2. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s