12-cellig embryootje, blijf plakken aub

Vannacht toch een beetje onrustig geslapen. Gek eigenlijk, want de uitslag was gisteren goed en de terugplaatsing is pijnloos. Dus waarom die zorgen? Tja…

Vanmorgen de terugplaatsing gehad. Van te voren kregen we te horen dat van de 7 embryo’s er 6 12-cellig zijn. De 7e was niet goed genoeg om in te laten vriezen, maar 5 de vriezer in is een mooie score. We hebben tegen onszelf gezegd dat de cryo’s gebruikt gaan worden voor een broertje of zusje, want de emmie die nu is teruggeplaatst blijft gewoon plakken! Zo, geluk moet je afdwingen. Net zoals je dat doet met mooi weer (of in ieder geval geen regen) op je bruiloft 😉

Nadat ik gisteren 3×10 minuten had gewandeld, had ik toch stiekem best wat pijn gekregen. Zelfs bij kleine stukjes in huis. Ook zette mn buik op, dus dat voelde niet zo goed. Angst voor overstimulatie en dat soort gedachten kwamen in mij op. Vanmorgen gaf de weegschaal aan dat ik niks ben aangekomen, dus dat is helemaal goed. Vorige keer kwam ik namelijk in 6 dagen 3 kilo (vocht) aan in mijn buik. Heftig!

Dus maar even aan de gyn gevraagd of het erg is dat ik die pijn voel na zulke minimale inspanning. Ik bedoel…3×10 minuten wandelen?! Dat is echt wel meer dan minimaal. Ze zei dat mijn lichaam aangeeft wat wel en niet kan. Als ik pijn heb, mag ik gewoon aan de pijnstillers. Maar niet pijnstillers nemen, zodat ik meer activiteiten kan ondernemen. Daar zit natuurlijk wel wat in 😉 Laatste paracetamol heb ik donderdagmiddag genomen. Bij m’n eerste IVF/ICSI poging bleef ik behoorlijk lang slikken. Ik kon toen ook niet slapen, moest mijn bed omhoog doen en op mijn rug liggen. Op ieder andere positie kreeg ik heftige steken in mijn buik en rug. Gelukkig dit keer niks van dat alles. Dus…ik doe rustig aan en wacht gewoon totdat ik wel weer ‘fit’ genoeg ben om wat meer te lopen. Ik wilde namelijk golfen. Heb pasgeleden mijn GVB gehaald en ben behoorlijk besmet geraakt door het golfvirus. Het is een heerlijke afleiding. Je kunt echt alleen maar aan dat balletje en de hole denken, dus geen tijd voor piekeren over de situatie waar je in zit etc. Maar goed, dat komt wel weer. Ik heb er alles voor over om er voor te zorgen dat ik zo’n goed mogelijk huisje creeer voor ons embryootje!

En nu is het dus twee hele weken wachten. Hopelijk gaan ze snel voorbij! Vorige keer had ik niet zoveel te doen in de weekenden en dat was eigenlijk ook niet goed; ga je alleen maar van nadenken/piekeren. Dus dit keer iets meer gepland, maar wel rustig aan. Ook alleen maar met echt goede vrienden afgesproken die het begrijpen als je afzegt, al staat de afspraak al zolang gepland.

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in IVF/ICSI poging 2. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s