Bijwerkingen IVF hormonen

Er staat tal van bijwerkingen in de bijsluiter van de IVF hormonen vermeld. Ik lees ze liever van te voren niet. Pas als ik ergens last van krijg wat ik vreemd vind, ga ik het lezen. Bij mijn 1e IVF/ICSI poging had ik het geluk weinig last te hebben van de hormonen die ik toediende. Ook dit keer weinig last.

Vorige keer had ik wel last van zeer pijnlijke borsten. Dat kwam op zo tegen het eind van het stimulatieproces en verdween weer een halve week voordat we zouden mogen testen. Ik dacht dat de pregnyl voor die pijnlijke borsten zorgde. Verder was mijn buik erg opgezet, ik paste echt bijna geen kleren meer. Een blouse die normaal gesproken wat aan de wijde kan is, zat behoorlijk strak. Ik was dan ook in een paar dagen 3 kilo vocht aangekomen in mijn buik vanwege de lichte overstimulatie. Maar geen hoofdpijn, uitbarstingen of andere ellende.

Dit keer kreeg ik voor mijn gevoel al eerder last van mijn borsten. Op stimulatiedag 10 (zondag 24 oktober) was het echt merkbaar pijnnnnnnlijk! Ok, ik voel alleen pijn als ik er tegen aan stoot of echt beweeg. Maar goed, vond het niet erg want die van mij mogen best groeien 🙂 Sinds gisteren lijkt het wel alsof mijn borsten weer slapper worden en de pijn is aanzienlijk minder. Hopelijk komt het snel weer terug en dan als echt zwangerschapskwaaltje.Ik denk toch dat de puregon de ‘boosdoener’ is van mijn pijnlijke borsten. Maar ach, wat maakt het uit?

Mijn buik is ook nog steeds wat opgeblazen. Eigenlijk is hij nooit meer ‘plat’ geweest sinds ik voor het laatst ongesteld ben geworden. Altijd bij mijn menstruatie neemt de omvang van mijn buik wat toe. En nu ik direct ben gaan prikken met de hormonen, lijkt het wel alsof het niveau gehandhaafd is. Het is niet zo erg als de vorige keer, maar mijn broeken zitten verre van comfortabel. Dus knoopje open, riem losjes eroverheen en niemand die wat ziet. Denk ik 😉

En sinds vandaag ben ik licht misselijk. Dat komt door de utrogestan, dus ik moet niet gaan denken dat het gisteren teruggeplaatste embryootje mij nu al misselijk maakt. Hoewel die gedachte natuurlijk heel fijn is! Vorige keer heb ik af en toe een vlaagje misselijkheid gehad, maar pas later in de wachtweken.

Zo zie je maar, dat je iedere keer anders op dezelfde medicijnen kunt reageren.

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in IVF/ICSI poging 2. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s