Wachten bij IVF/ICSI is zo moeilijk!

Ik zit nog maar aan het begin van de wachtweken. Voor ons zijn de wachtweken officieel ingegaan op zaterdag 30 oktober, dus we moeten nog wel even. Ik durf eigenlijk niet uit te rekenen hoeveel dagen/nachten nog. Wil niet dat het een obsessie wordt. Nou ja, een echte obsessie dan, want het sluimert echt wel in mijn hoofd. Als ik ’s nachts wakker word, is de eerste gedachte aan het wachten. Bij het opstaan ook en bij het slapen gaan ook. En uiteraard op diverse momenten op de dag.

Ik wilde dit bericht gaan schrijven en keek nog even of Freya (@freya_NL) nog iets interessants had getwittert. En dat hadden ze weer. Dit keer een retweet van @BostonIVF over tips hoe je de wachtweken moet doorkomen. Dus dat heb ik met interesse gelezen. Hier vind je het artikel over hoe je de IVF wachtweken kunt doorkomen. Het is op zich een redelijke inkopper, maar toch wel nuttig. Bijvoorbeeld dat je je echt niet druk moet maken over de eventuele kwaaltjes die je voelt. Dat doe ik ook niet, of probeer ik in ieder geval niet te doen. Nu is dat nog vrij makkelijk, want het lijkt me nog wat vroeg om iets te voelen. Volgens mij is het nog te vroeg voor een embryootje om in te nestelen en pas als hij dat heeft gedaan, kun je kwaaltjes krijgen. Maar vaak pas na je getest hebt.

Andere tip is om een of twee momenten van de dag te mogen piekeren. Dat is eigenlijk iets wat ik sinds kort mezelf al verplicht. Ik kan namelijk behoorlijk piekeren, ook over andere dingen dan het wel/niet lukken van IVF/ICSI. En dat gaat me best goed af. Ik slaap daardoor ook makkelijker in. Maar moet eerlijk bekennen dat ik het op het gebied van deze poging niet helemaal goed doe. Dus ik beloof me nu zelf dat ik elke dag een stukje mag schrijven en als er tijd over blijft, dan nog wat te surfen.

Meedoen aan een online forum werkt voor mij niet. Ik heb dat een paar jaar geleden gedaan en was toen alleen maar bezig met alle anderen, naast de piekermomenten over mezelf. Dus dat werkt voor mij niet. Dat betekent niet dat ik het een slechte methode vind! Maar gewoon niet voor mij. En dit blog helpt me juist wel. Even lekker van me af schrijven, precies de reden waarom ik dit blog begonnen ben.

Dus, mijn tijd is op. Ik wacht – zo geduldig mogelijk – af!

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in IVF/ICSI poging 2. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s