Overstimulatie na terugplaatsing embryo

Gisteren (zaterdag) hadden we een gezellig etentje met goede vrienden en hun zoontje van bijna 1 jaar. Zij weten natuurlijk dat wij in het proces zitten. Op ons gemakje hebben A en ik boodschappen gedaan, maar ik voelde me niet helemaal top. Liep niet zo gemakkelijk en had het gevoel dat mijn buik opzette. Toen onze vrienden er eenmaal waren, kwam ik echt met moeite vooruit en leek mijn buik al 4 maanden zwanger. Hmmm, toch maar in de gaten houden.

Vanmorgen stond ik op de weegschaal en was 2 kilo zwaarder en geloof me…dat komt niet door het tafelen van gisteren ;-). Toch maar even MCK gebeld en daar konden we vandaag terecht. Wat heerlijk dat de kliniek elke dag geopend is, niks zondag reces. Daar kreeg ik een echo: mijn eierstokken waren al behoorlijk vergroot en er was al aanzienlijk vrij vocht in mijn buikholte. Conclusie: overstimulatie. Maar dan wel de late variant. Om het zeker te weten, moet ik morgen terugkomen voor een bloedtest en een nieuwe echo. De arts wilde ons geen valse hoop geven, maar als een overstimulatie zo laat (een week na de terugplaatsing) plaatsvindt, duidt dat in veel gevallen op een zeer prille zwangerschap. Oei, wat een hoop krijgen we daar van.

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in IVF/ICSI poging 2. Bookmark de permalink .

2 reacties op Overstimulatie na terugplaatsing embryo

  1. Syl zegt:

    Ik had gisteren een embryotransfo en nu zwelt mijn buik ook terug op.
    Het is inmiddels ook mijn 2e behandeling. Bij de vorige heb ik een overstimulatie gedaan, waardoor ik nu bang ben dat ik er opnieuw een doe.

    Stel dat dit opnieuw een overstimulatie is, wat gebeurt er dan met de embryo dat gisteren geplaatst werd?

  2. Hi Syl, wat vervelend voor je! Bij mij kwam de overstimulatie pas een week na de transfer. Maar het kan geen kwaad voor je embryootje hoor. De mijne is blijven plakken en wordt a.s. maandag 1 jaar 🙂 Overstimulatie kan heel heftig zijn en je moet heel erg oppassen. Hou je gewicht goed in de gaten en als je inderdaad aankomt, direct je ziekenhuis bellen. Zij kunnen je dan vertellen wat te doen. Sterkte! En ik duim voor een positief eindresultaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s