De weken na overstimulatie

Na mijn ontslag uit het ziekenhuis duurde het nog even voordat ik al het vocht had uitgeplast. Elke dag stond ik op de weegschaal. Er is 1 dag geweest dat ik niks was afgevallen en het leek er even op dat ik een terugval zou krijgen, maar gelukkig niet. Uiteindelijk ben ik nog ruim 3 weken volledig thuis geweest en op een gegeven moment kon ik beter bewegen. Daarmee kreeg ik ook steeds meer zin om dingen te doen. In het ziekenhuis had ik heel veel tijdschriften enzo gekregen, maar het enige waar ik zin in had was af en toe mijn iphone checken en wat domme TV kijken. Voor de rest staarde ik eigenlijk veel naar buiten en lag ik ook overdag geregeld te slapen.

Eigenlijk zouden we pas 8 december weer naar het MCK moeten, dat zou de 1e echo zijn. Maar ze wilden me op 30 november al zien. Weer ons kindje gezien en nog steeds behoorlijk wat vocht in mijn buik. En het mooie was, een kloppend hartje! Nou ja, je zag iets flikkeren. Alweer: wauw! Vanwege het vocht bleef de afspraak van 8 december bleef staan, onze 3e echo. Ons kindje was inmiddels al 1,39cm groot. Dus binnen 3 weken van 2,6mm naar 1,39cm. Het vocht was alweer wat afgenomen, de eierstokken ook weer wat gekrompen maar nog lang niet normaal.

Op 17 december mocht ik voor het eerst naar de verloskundige, jippie! Omdat A al zoveel vrij had genomen en het inmiddels goed met ging, nam ik moeders mee. De controle was prima, ik gaf wel aan dat ik het nog heel spannend vond. Ik mocht bellen als ik het hartje wilde luisteren, maar vaak kon dat pas bij zo’n 12 weken en ik was pas 9. Mijn bloeddruk was wat aan de lage kant: 130/55. Dat voelde ik ook wel, want zag geregeld sterretjes. De echo die daarop volgde was heel bijzonder: samen met mams naar m’n kindje kijken die inmiddels gegroeid was naar 2,53cm. En toen zette ze het geluid aan: boemboemboemboemboem, 170 slagen per minuut! Allebei tranen in onze ogen, A daarna gebeld. Die baalde natuurlijk als een stekker dat hij dat moment gemist had.

Ik was inmiddels ook weer een paar uurtjes per dag aan het werk en gaf aan dat ik hoopte per januari weer volle dagen te maken. Werk was enorm vermoeiend, maar tegelijkertijd ook fijn. Afleiding en weer bezig zijn.

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in IVF/ICSI poging 2. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s