Ontslagen uit het MCK – 12 weken zwanger!

Op 6 januari stond de laatste afspraak bij het MCK gepland. Dit was ook de dag dat ik 12 weken zwanger was. Mijn eierstokken bleken bijna weer normaal, nog zo’n 4,5cm groot en het vocht was nagenoeg verdwenen. Ik moest nog wel voorzichtig aan blijven doen, maar het acute gevaar was geweken. Hehe, eindelijk! En natuurlijk weer ons kindje gezien. Inmiddels duidelijk een hoofdje, beentjes, voetjes, handjes, een maagje. Heel schattig. En daarna mochten we gaan, overgedragen aan de verloskundige. Nu werd ik gezien als normaal zwangere, hoera! En dat vierde ik door taart te trakteren op werk en het eindelijk bekend te maken. Sommigen hadden al een vermoeden, anderen wisten het al en de rest begreep nu eindelijk dat mijn langdurige afwezigheid te maken had gehad met een complicatie zwangerschap.

Op 14 januari kwam ik weer bij de verloskundige. Zij had de uitslagen van hun bloedonderzoek. Ik ben A positief, dat is fijn want een heel gangbare bloedgroep en bovendien dus rhesus positief. Mijn HB (ijzergehalte) was met 7.3 prima, maar wel al wat aan de lage kant en glucose orienterend 5.0, ook prima in orde. Bloeddruk ook prima: 120/65. En mijn baarmoeder goed gegroeid. Door mijn ziekenhuisopname en gewichtstoename – dat ik bij 9 weken zwangerschap eindelijk weer kwijt was – begon je nu wel al echt een buikje te zien. Ik ben dan ook vrij slank, dus het was goed zichtbaar. Eigenlijk heb ik na het ziekenhuis alleen nog maar zwangerschapsbroeken gedragen, want de rest zat gewoon niet lekker. En ik wilde niks afknellen.

 

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in IVF/ICSI poging 2. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s