April: 25-28 weken zwanger

En weer een maand voorbij, de tijd vliegt! Ik ben inmiddels behoorlijk bol, maar wel mooi. En toch word ik er onzeker van als mensen zeggen: jeetje, jouw buik is echt groot! Of: jij moet zeker niet heel lang meer? Uh hallo, nog een behoorlijke tijd! Dus toch maar even aan de vk vragen of het wel allemaal klopt. En ja hoor, een prachtige buik, exact op schema. Maar ik draag gewoon naar voren en ben voor de rest slank, dus valt het meer op.

Deze maand ook 30 geworden, hoera! Ik moet zeggen dat ik er eerst tegenop zag, de grote 3 0. Maar nu ik zwanger ben lijkt het me niks meer uit te maken. Maf. Sowieso ben ik heel relaxt. Op dat stress momentje tijdens de fusie na, ben ik ineens veel rustiger. Pieker niet meer over werk, denk er in het weekend helemaal niet aan. Op vakantie ook niet, terwijl ik normaal gesproken toch altijd een beetje nadenk/pieker. Lekker joh! Dit wil ik wel vaker, een stuk rustiger zo 😉

Ik voel me goed, maar ben wel weer behoorlijk moe. Dus dat heb ik aangegeven toen ik de 22e weer bij de VK was. Daar maten ze mijn HB: 5.5. Oei, dat is echt te laag, maar niet geheel betrouwbaar. Dus ik moest officieel mijn bloed laten prikken in het lab en een paar dagen later terugbellen of ik aan de ijzerpillen moest. Ik gebruikte al wel sinds medio januari 1x per dag Floradix. De uitslag bleek niet dramatisch – 6.3- maar wel laag genoeg om mij toch ijzertabletten voor te schrijven. He lekker, pillen slikken 😦 En het ‘erge’ is…je mag ze niet in combinatie met zuivel. En dat terwijl ik ze 3x per dag moet slikken en mijn ontbijt bestaat uit een heerlijk bakje joghurt met muesli of anders een boterham met kaas. Uh uh, dat kan niet. Dus aan de appelstroop, gelukkig niet zo vies als ik dacht en ’s middags ook maar iets anders op mijn brood. Als tussendoortje mijn joghurt, want moet natuurlijk wel zuivel binnen krijgen. Twee weken moet ik ze slikken en dan opnieuw prikken. Fijn is anders, maar gelukkig heb ik nog geen last van obstipatie, een veel gehoorde klacht bij het slikken van ijzerpillen.

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in IVF/ICSI poging 2. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s