Mei: 29-32 weken zwanger

Na een week die ijzerpillen te slikken, had ik wel een nieuw ritme gevonden. Maar fijn is anders. Gelukkig bleek mijn gehalte binnen 2 weken naar 6.6 gestegen en hoefde ik niet langer meer te slikken. Wel aan de Floradix en dat 2x per dag met dezelfde instructies als de ijzertabletten. Ijzer wordt ook veel beter opgenomen als je het inneemt met verse sinaasappelsap en laat ik dat nou iedere dag voor mezelf klaar maken 🙂

Echt volledig vol energie voel ik me nog niet, maar het is wel iets verbeterd. Fietsen naar werk kan soms enorm vermoeiend zijn (7km), zeker als er ook maar een zuchtje wind staat. Soms heb ik het gevoel dat ik omval, mijn hoofd wordt warm, mijn armen en benen zwaar. Heel naar gevoel. Dus als het waait of regent, stap ik in de bus. Maar ben sinds kort wel aan het sporten: zwanger fit. Echt een aanrader! Met een stel andere bolle buiken sport je een uur: gedeelte cardio en een gedeelte krachtoefeningen: stabiliteit, kracht, rug, armen, benen etc. Lekker! Ook volg ik de theorielessen, letterlijk de puflessen. En toch vind ik het fijn. Het stelt mij gerust nu ik iets meer van de bevalling af weet.

Op 20 mei was het weer tijd voor een bezoek aan de VK. Alles prima, bloeddruk ook nog goed: 110/65. Blijft elke keer spannend, want mijn zus had bij 33 weken ineens een sterk verhoogde bloeddruk en moest verplicht direct met verlof. Uiteindelijk is ze met 37 weken bevallen. Om die reden lijkt het mij verstandig om 6 weken van te voren met verlof te gaan, hoewel ik me nu eigenlijk nog prima voel om door te werken. Maar ja, moet ook nog 2 weken.

En op de 26e hadden we de 32 weken echo. De placenta was keurig omhoog gegaan en dus niet meer voorliggend. Ook heb ik na die 20 weken geen bloedverlies meer gehad. En wat is het heerlijk om ons ventje weer even te zien. Zo jammer dat je niet dagelijks in je buik kan kijken. Ik voel hem natuurlijk wel heel goed, maar zien hoe hij ligt en wat hij doet is zo bijzonder. En dat allemaal in mijn buik!

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in IVF/ICSI poging 2. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s