Pffff wat kan het soms zwaar zijn

Gisteren had ik weer zo’n dag: niet vooruit te branden. Ook emotioneel vrij labiel. En dan voel ik me gelijk weer schuldig. Ik wil toch graag zwanger zijn? Zeur dan niet! En op mijn twitter lees ik dagelijks berichten van vrouwen in de mmm die dolgraag ook dit geluk mee willen maken, dus dan mag ik echt niet klagen. Althans, zo dubbel voelt het voor mij. Het schijnt er allemaal bij te horen, maar ben wel blij dat ik me vandaag weer een stuk happier voel. Kom ook aan meer dingen toe.

Gisteren nog met zwangere vriendin naar borstvoedingsavond geweest. Toch wel nuttig. En hoe bijzonder is het om dit samen met een vriendin te kunnen doen? Ik hoop zo dat de borstvoeding lukt, ik ga mijn best doen! We hadden besloten om de mannen maar thuis te laten, hadden er allebei geen zin in. En blij dat we dat gedaan hadden, want op zich hoeft de man er echt niet bij te zijn hoor. Ik heb A kort samengevat wat de belangrijkste punten zijn en waar hij op kan letten, daar had hij geen 2uur voor bij hoeven te zitten. Begaan met deze zwangerschap is hij echt wel. Het is ook zo leuk als we op de bank of in bed liggen: dan gaat hij ‘spelen’ met ons ventje en die trappelt dan heerlijk tegen A’s hand aan. Heerlijke momenten, dat ga ik wel missen hoor! Maar fysiek is het gewoon zwaar nu. Volgens mij al 15 kilo aangekomen, terwijl mensen denken dat ik nauwelijk wat aangekomen ben. Dat is natuurlijk prettig, maar ik wil het straks wel kwijt! 😉 En mijn buikomvang groeit ook met de week, inmiddels zit ik al op 104cm! Ik heb een toe-toe-toeter!

Overigens van het weekend ook een naar bericht gehoord. Een heel goed vriendinnetje zou langskomen, maar smste af omdat ze op dat moment een miskraam had. Ze had net de week ervoor positief getest. Ik wist wel dat ze een half jaar bezig is en hoopte dat ik binnenkort goed nieuws zou horen. Maar hiervan kreeg ik tranen in mijn ogen. Au, wat verdrietig. Van een ander goed vriendinnetje weet ik dat het in eerste instantie verdrietig aanvoelt, maar ook realistisch: het was blijkbaar niet goed. En dan na een paar dagen komt de echte klap. Vreselijk. Ik hoop dat dit gewoon eenmalig was, net zoals bij mijn andere vriendin. Dan is het slechts 1 zwarte bladzijde in haar leven en geen startpunt van ellende. En hoe moeilijk moet het nu voor haar zijn om mij te spreken, vol trots met grote bolle buik in afwachting op mijn kleintje. Ik weet wat voor jaloezie gevoelens je kunt hebben, terwijl je tegelijkertijd ook heel blij voor de ander bent. En ik moet me ook niet schuldig voelen, ik heb verdorie ook veel moeten doorstaan. Maar ik vind het zo vreselijk dat zij door deze hel heen moet. Dus laten we hopen dat hij kort is en dat de zon snel weer schijnt!

Officieel ben ik morgen pas 39 weken, maar omdat we in ons geval (ICSI) natuurlijk exact de ‘ovulatiedatum’ weten, is vandaag eigenlijk al 39 weken. Nog maximaal 3 weken. En hoewel dat misschien niet zo lang klinkt, ben ik er zo langzamerhand echt klaar voor. Ben zo nieuwsgierig.

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in IVF/ICSI poging 2. Bookmark de permalink .

2 reacties op Pffff wat kan het soms zwaar zijn

 1. Kim zegt:

  Heel erg veel succes met de laatste loodjes! En wat bijzonder dat je man het hartje zo kon horen!

  Succes! Gr Kim

  • ivfdagvboek zegt:

   Hoi Kim,
   dank je wel! Ik ben inmiddels 4 weken geleden bevallen van een kerngezonde ICSI zoon 🙂 Hij ligt nu lekker te knorren in zijn puckababy in de box, zooooo lief! Ik las dat ik jou ook mag feliciteren?! Wat super zeg! Het is een vreselijk zwaar traject, mede ook door wat er om je heen gebeurt, maar als het eenmaal lukt ben je het zo vergeten. Althans…dat geldt voor mij. Toch bleef ik nog wel nerveus hoor: zou hij wel echt gezond zijn etc. Heel veel plezier met je zwangerschap, geniet er van en straks in maart hoop ik dat je een voorspoedige bevalling hebt waarna je een heel gezond kindje in je armen mag houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s