Aan de vooravond van een nieuwe start

Onze kleine T is pas 8 maanden oud en toch zijn we al weer bij MCK geweest. Op 12 maart 2012 om precies te zijn. We zouden het zo ontzettend leuk vinden als T een broertje of zusje mag krijgen. Omdat we niet verwachten dat het snel lukt (als we überhaupt nogmaals het grote geluk mee mogen maken). Vandaar dat we alweer starten. Met een cryo-poging weliswaar.

Ik vind het spannend. En nee, het voelt niet hetzelfde als in 2010. Want de grote wens om moeder te worden is vervuld. Het enorme gemis wat je voelt als je al zolang probeert een kindje te krijgen en iedereen om je heen in no-time wel zwanger raakt. Die frustratie, boosheid en verdriet…dat is er niet meer. En dat is fijn, want wat was dat een vreselijke rotperiode. Je wil niet jaloers zijn, je wil het een ander gunnen. Maar op een gegeven moment lukt dat niet meer. Ik raakte verbitterd en haatte mezelf er soms om, zo was ik niet. Zo ben ik niet.

De wens voor een 2e kleintje is ook groot. Heel groot. Tegelijkertijd tel ik mijn ‘zegeningen’ en weet ik als geen ander dat er genoeg (teveel) lieve mensen rondlopen met een onvervulde kinderwens. Dus mijn wens voor een 2e mag ik van mezelf niet zo belangrijk vinden als de wens voor een 1e. Maar frustraties zullen er ongetwijfeld komen, als iedereen om mij heen wel zwanger raakt van een 2e. Dat hou je. Alleen heb ik dit keer een heel lief klein mannetje erbij dat mij (ons) kan troosten.

En ik hoop dat ik daar aan denk…ik heb een lief klein ventje die ons intens gelukkig maakt. Ik wil genieten van alle mooie stappen in zijn leven. Ik wil niet dat het overschaduwd wordt door tegenslagen in deze nieuwe ronde. En daar ligt een stukje angst. Maar mijn angst is ook dat onze 5 cryo’s niet ontdooien, net als de vorige keer (https://ivfdagboek.wordpress.com/2010/10/05/cryos-uit-1e-icsi-poging/).

Ik probeer dus ook niet te rekenen op een kans (de bonus kans zoals wij dat thuis noemen). Maar het zou zo fijn zijn als er wel een terugplaatsing komt uit deze 5 cryo’s. Ik ben namelijk bang voor een verse ICSI poging, bang voor een nieuwe overstimulatie met ziekenhuisopname en de hele mikmak. Vorige keer had ik keurig 11 eicellen, maar na de tp ging het mis. Nou ja…ik was zwanger en 8 maanden later bevallen, maar 16kg vocht aankomen in een paar dagen, bloed enorm ingedikt, benauwd, 11 dagen ziekenhuis en daarna nog 4 weken thuis revalideren…dat noem ik ‘het ging mis’. Het was een erg gevaarlijke situatie, vooral ook omdat ze er niks tegen konden doen. Er bestaat geen remedie voor OHSS. Althans…in mijn regionale ziekenhuis niet.

Er is geen garantie dat het nogmaals gebeurt, die extreme OHSS. Maar er is net zomin garantie dat het niet gebeurt. En de kans is nu hoger, omdat ik het al eens heb meegemaakt. Ook heb ik een bepaalde vorm van PCO, en dat zorgt ook voor een relatief hogere kans. Overigens begreep ik onlangs van mijn arts dat ik geen klassiek PCO beeld heb, want heb geen kralenketting (maar 2 eierstokken volledig gevuld met eitjes), heb geen overgewicht (bmi 20,5), geen extreme beharing en gewoon 12 cycli per jaar met een cyclus die schommelt tussen de 26 en 30 dagen.

Maar laat ik niet vooruit lopen op de zaken. We starten eerst met de cryopoging en mochten al onze cryo’s het niet overleefd hebben, dan gaan we weer even terug naar het begin. En dat is zaad testen, mijn bloed en eierstokken analyseren etc. En dan zullen we een gesprek hebben hoe we de verse ICSI poging gaan aanpakken. Waarschijnlijk met 50IE puregon.

En nu is het wachten op mijn ongesteldheid. Ik denk dat het vannacht komt, het rommelt sinds een uurtje behoorlijk in mijn buik. En dan zou ik net als de vorige 4 cycli, keurig een cyclus van 29 dagen hebben. To be continued…

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in Cryo. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s