Opluchting

Goh wat was ik nerveus vanmorgen. Ik probeerde nog zo kalm te zijn en nergens op te hopen, maar heb net te horen gekregen dat 1 van onze 5 cryo’s goed is ontdooid. Sterker nog…er zitten er nog 4 in de vriezer. Ik kan het bijna niet geloven. En nu deze positive vibe vasthouden en ervoor zorgen dat ons cryootje vanaf kwart voor 2 vandaag de komende 38 weken lekker bij mij blijft en voorspoedig groeit. Ik ben ongelooflijk blij.

Ik weet dat de kans op een zwangerschap met een cryo echt niet groot is, maar nu heb ik tenminste een bonuskans. Als je het geluk hebt dat er cryo’s overblijven na een verse poging, maar ze overleven vervolgens het invries/ontdooiproces niet, dan voelt dat een beetje alsof je bent blij gemaakt met een dooie mus. Dus dat er nu eentje het proces wel heeft overleefd, geeft me hoop. En dankbaarheid, voor deze extra poging die wij mogen onder gaan.

Sinds ik actief ben op Twitter ben ik met steeds meer lotgenoten in contact. Ze hebben ieder hun eigen verhaal en iedereen legt een andere route af. Maar de herkenbaarheid van het verdriet, geen controle, teleurstellingen, angst om kinderloos te blijven. Die is universeel. En het maakt mij echt blij dat er langzaamaan steeds meer zwangerschappen ontstaan. Hoewel dat voor de rest ook heel moeilijk is. Ik weet nog wat voor jaloezie ik voelde als iemand zwanger was geworden, wel door de 1e poging. Of door een cryo. Vreselijk vond ik dat. Want ook die persoon was door een hel gegaan. Maar je komt op een punt dat je het jezelf gewoon veel meer gunt. Er is 1 doel en zo oneerlijk dat je er geen invloed op hebt of je dat doel kunt bereiken. Ik wens alle lieve meiden uit mijn TL heel veel geluk toe. Maar ook kracht, want het is soms zo moeilijk om door te gaan.

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in Voorgeschiedenis. Bookmark de permalink .

4 reacties op Opluchting

 1. ikwilwel zegt:

  Met deze positieve instelling komt het helemaal goed!
  En fijn om het samen te delen. Heel veel succes de komende twee spannende weken!

 2. debby callens zegt:

  Fantastisch dat er een cryootje goed ontdooid is! Er is mss wel een kleinere kans op zwangerschap, maar ik heb al veel gelezen en toch al een heel deel vrouwen tegengekomen bij wie het wel heeft “gepakt”. Ikzelf ben ook in afwachting wat mijn cryo’s gaan doen.
  Ik snap helemaal wat je bedoelt met het jezelf meer gunnen. Tuurlijk wil je dat jij eerst zwanger geraakt boven de rest. Je vecht er al zo lang voor…

 3. ivfdagboek zegt:

  Hoi Debby, het is helaas mislukt. Kansen zijn inderdaad klein en toch lukt het soms wel. Wie weet een volgende keer. Heb jij meer geluk? Hope so!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s