Vanavond roodvlees en glas wijn als troost

Wat waren de afgelopen dagen stiekem weer spannend. Ergens had ik goede hoop, het zou toch zo maar raak kunnen zijn. Dit keer geen hormonen, dus volledig in eigen cyclus. Soort van natuurlijke conceptie voor mijn gevoel. Ook wel eens leuk 😉 Dus alles wat ik voelde, kwam echt door mijn lichaam en geen hormoon om de schuld van te geven. En daar ontstond dan toch de valse hoop.

Want al 2 of 3 dagen na de tp van ons cryootje zette mijn buik een beetje op. Ik leek echt wel een paar weken zwanger. Had ook af en aan krampjes in mijn darmen, was enorm moe en lusteloos. Omdat mijn buik zo opgeblazen was, toch maar even op de weegschaal gestaan. Lees: elke dag 😉 Maar geen gewichtstoename. En als ik ongesteld word, ben ik altijd een paar dagen ervoor al 1-2kg zwaarder. Dat gaf me ergens hoop, want ook die andere symptomen heb ik normaal gesproken niet. Aan de andere kant kreeg ik angst, want het leek verdacht veel op ongesteldheid.

Gisteren bij het afvegen zag ik een beetje lichtroze/lichtbruin. Mijn hoop was vervlogen. Maar toen het niet doorzette en ik vanmorgen nog niet ongesteld was, begon ik te twijfelen…zou het dan misschien een late innesteling zijn geweest? Het antwoord is inmiddels (14u) duidelijk. Emmie Sticky 2 heeft geen lekker plekje kunnen vinden.

Ben ik extreem verdrietig? Nee (gelukkig niet). Ben ik een beetje verdrietig? Ja. En teleurgesteld. Mijn stemming past wel bij het weer vandaag, grijs. Het zou zo mooi zijn geweest. Dit vruchtje zou het verjaardagscadeau zijn geweest voor A’s 40e verjaardag, net zoals T dat was voor zijn moeders 65e. We hebben nog 4 cryo’s in de vriezer, dus hopelijk binnenkort nog een bonus kans. Want ik moet er niet aan denken om een verse poging te doen. Ben echt zo bang voor heftige overstimulatie. Laat staan het dagelijkse geprik, vele echo’s. Pfff. Deze poging was zo ‘heerlijk’, ik was er ook echt veel minder mee bezig. Zat vol positieve energie, but it wasn’t meant to be. Helaas.

Dus vanavond als troost rood vlees en een glas wijn. En natuurlijk een heerlijke dikke knuffel van/aan T. Want ondanks deze teleurstelling mag ik in mijn handjes knijpen met mijn lieve kleine T. En natuurlijk ook met mijn lieve A, super hubby.

Advertenties

Over ivfdagboek

30 jarige vrouw, in 2009 getrouwd met A en sinds eind 2007 een kinderwens. Mei 2010 start IVF/ICSI. Poging 2 (okt 2010) gelukt, sinds 16 juli 2011 trotse mama van T. Vanaf april 2012 starten we voor een 2e kindje.
Dit bericht werd geplaatst in Cryo. Bookmark de permalink .

4 reacties op Vanavond roodvlees en glas wijn als troost

 1. Laura zegt:

  Hallo Cryo

  Ik las je blog over het IVF-dagboek, vandaar dit berichtje!

  Ik studeer Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en voor een vak bij pedagogische wetenschappen ben ik samen met vier andere studenten bezig met een onderzoekje, waar we op zoek zijn naar ongeveer vijf participanten die een interview willen doen met één of twee van ons. Het onderzoek gaat over hoe het hebben van vruchtbaarheidsproblemen het vormen en houden van relaties beïnvloedt. Het is een brede groep, dus het kan gaan om bijvoorbeeld:

  -vrouwen die onvruchtbaar zijn verklaard
  -vrouwen waarbij het zwanger worden moeilijk gaat en
  -bijvoorbeeld IVF-behandelingen zijn gestart/geweest
  -vrouwen die vanwege vruchtbaarheidsproblemen hebben gekozen voor adoptie

  Ik heb je blog gelezen en ik denk dat je een geschikte kandidaat bent, dus hoop dat je mee wilt doen! Het interview zal anoniem zijn en kan eventueel ook per telefoon/Skype als dat gewenst is. De bedoeling is dat we met de participant ‘terugkijken’ op hoe het hebben van vruchtbaarheidsproblemen de relaties heeft beïnvloedt, positief dan wel negatief of neutraal. We zullen daarbij verschillende aspecten meenemen die we hebben gevonden in eerder literatuuronderzoek over dit onderwerp. Het is natuurlijk een vrij persoonlijk onderwerp, daarom heb ik er ook begrip voor als mensen liever niet meewerken. Echter, het zou ons ontzettend helpen en natuurlijk ook de faculteit van onze school, zodat er wellicht in de toekomst meer onderzoek naar kan worden gedaan!

  Ik hoor graag van je of je(of iemand anders) wil meewerken aan ons onderzoekje in de vorm van een eenmalig interview! Ik ben te bereiken via lauralijbers@live.nl !

  Groetjes en alvast bedankt,

  Laura Lijbers

  • ivfdagboek zegt:

   Hoi Laura, ik heb jouw berichtje helemaal gemist sorry. Ben je er nog uitgekomen met iemand anders?

   • Laura zegt:

    Hoi! Ja wij zijn er zeker nog uitgekomen, ons onderzoeksverslag is gepubliceerd bij vereniging Freya: http://www.freya.nl/web_nieuws/tmp/TheRomanticLives.pdf ! Alle opmerkingen zijn welkom! Voor de lezer is het ’t leukst om het hoofdstuk ‘Results’ te lezen. 🙂

   • ivfdagboek zegt:

    Ziet er goed uit hoor! Klopt het dat ik niks lees over werk? Dat zijn wel dingen die ik met mijn partner en omgeving heb besproken. Dat ik soms geen zin had, maar ook dat ik soms afwezig moest zijn vanwege de onderzoeken/puncties/terugplaatsingen en of ik die dagen zelf moest opnemen of vrij kreeg. Maar als dat niet genoemd is door jullie respondenten, dan lijkt het me logisch dat het er niet in staat. Super dat jullie dit hebben gedaan hoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s