Cryo behandelschema

Wat is een cryo?
Een cryo behandeling kan alleen plaatsvinden als je al een (mislukte) IVF of ICSI poging achter de rug hebt. Een cryo is een ingevroren embryo. Op het moment dat er bij je IVF/ICSI poging meerdere embryo’s zijn ontstaan, gaat het ziekenhuis kijken of de kwaliteit van de embryo’s die niet worden teruggeplaatst in jouw lichaam goed genoeg is om ingevroren te worden.

Slagingskans cryo
Cryo behandelingen horen bij de IVF/ICSI poging waar ze uit zijn ontstaan. De verzekering ziet cryo behandelingen inmiddels als pogingen binnen de IVF/ICSI poging waarin deze cryo’s zijn ontstaan. Dus als je bij een IVF/ICSI poging meerdere embryo’s hebt, waarvan er een of meer kunnen worden ingevroren, heb je met deze cryo’s aanvullend kans op een zwangerschap. Per cryo behandeling is de kans op succes zo’n 10%. Dat ligt een stuk lager dan bij een verse poging (20-30%), maar je kunt de cryo’s dan ook het beste als bonuspogingen zien.

De exacte cryo resultaten van de Nederlandse ziekenhuizen en klinieken vind je hier.

Cryo invries proces
Zo’n 50% van alle embryo’s die ontstaan tijdens een IVF/ICSI poging kunnen worden ingevroren. Dit is een heel secuur proces en vergt behoorlijk wat van de embryo’s, vandaar dat ze van zeer goede kwaliteit moeten zijn. De embryo’s worden namelijk van +37 graden ingevroren naar -142 graden door middel van het gebruik van stikstof.

Per ziekenhuis is het afhankelijk hoe de embryo’s worden ingevroren. In ons geval (in het Medisch Centrum Kinderwens) waren gelukkig alle embryo’s in afzonderlijke rietjes ingevroren. Dat is prettig, want als er meerdere cryo’s in een rietje zitten en ze ontdooien allemaal goed…wat doe je dan? Laat je dan alle cryo’s terugplaatsen of slechts 1 en gooi je de rest weg. Dus 1 cryo per rietje is wel zo fijn.

Overlevingskans cryo
Het ontdooien van een cryo is ook een secuur proces. Niet alle cryo’s overleven dit proces, ook al ging het om een zeer goede embryo die ingevroren is. Op dit moment overleeft zo’n 50% van de cryo’s de ontdooiing. In enkele gevallen overleeft geen geen enkele cryo de ontdooiing. Zo ook bij onze 1e IVF/ICSI poging. Van de 9 embryo’s werd er 1 teruggeplaatst en 6 embryo’s werden ingevroren in aparte rietjes. Toen bij ons de IVF/ICSI poging mislukte, konden we na een rustmaand met de cryo’s verder. Uitgaande van een 50% overlevingskans, dachten wij dat we toch nog wel 2 tot 3 cryo pogingen zouden hebben. Maar helaas bleken al onze embryo’s het niet te hebben overleefd. De kans dat zoiets gebeurt is erg klein.

Cryo behandelschema
Als er cryo’s zijn, dan kun je na een verplichte rustmaand na de mislukte IVF/ICSI poging starten met het cryo behandelschema. Hieronder wordt uitgelegd hoe dit bij ons in zijn werk ging, wij worden behandeld in het Medisch Centrum Kinderwens. Bovendien is het goed om te vermelden dat ik een regelmatige natuurlijke cyclus heb, dus geen hormonen hoef toe te dienen om mijn cyclus op gang te laten komen.

Er zijn twee mogelijkheden om de cryo behandeling te ondergaan. De 1e mogelijkheid is om in je eigen cyclus zelf je ovulatie in kaart te brengen door middel van het gebruik van ovulatietesten. De 2e mogelijkheid is om door middel van vaginale echo’s de rijping van je eitje bij te houden en vervolgens de ovulatie laten plaatsvinden door het toedienen van een prik pregnyl (5.000IE).

Ik heb gekozen voor de 2e optie, omdat ik niet op de ovulatietesten vertrouw. En dat gaat zenuwen/spanning opleveren wat niet ten goede komt aan de behandeling. Dus ik koos voor de echo’s en pregnyl. Op het moment dat je ongesteld wordt, bel je het ziekenhuis om een afspraak te maken voor de 1e echo. Bij die echo kijken ze naar de groei van het eitje en ook naar je baarmoederslijmvlies. Meestal is een 2e echo nodig om het moment te bepalen dat je de pregnyl prik kunt zetten. Je eitje moet namelijk zo’n 17-18mm groot zijn. Die avond zet je de pregnyl prik, dat is dan ook de enige medicatie die je hoeft te nemen.

Vervolgens is het schema afhankelijk van de dag waarop je embryo’s zijn ingevroren. In ons geval was dat op de 3e dag na de punctie. Dat betekent dat je cryo op de 3e dag na je ovulatie wordt teruggeplaatst. Stel je zet op maandagavond de pregnyl, dan vindt je ovulatie op woensdag plaats. De cryo wordt dan zaterdag teruggeplaatst. Er wordt nog geen afspraak ingepland, want de cryo moet het natuurlijk wel overleven. Meestal ontdooien ze de cryo(s) een dag voor de geplande terugplaatsing, zodat ze kunnen bijhouden of het nog wel doordeelt. Je wordt op de dag van de geplande terugplaatsing gebeld of er een cryo is dat teruggeplaatst kan worden. Zoja, dan moet je meestal binnen 1-2u naar het ziekenhuis toe.

De terugplaatsing van het cryo gaat hetzelfde als bij een vers embryo. En ook nu is het 2 weken lang wachten. Zeker als je pregnyl hebt gespoten, moet je niet eerder testen i.v.m. een vals positieve uitslag door de pregnyl hormonen. Ben je niet zwanger, dan kun je gelijk door voor de volgende cryo poging, mits je natuurlijk nog cryo’s over hebt. Bovendien mag je dit zelf bepalen, want ook als deze bonuspoging mislukt, kun je je ontzettend verdrietig voelen. Een maand rust is voor de psyche geen slecht idee.

Advertenties

78 reacties op Cryo behandelschema

 1. mc Hartman zegt:

  moest je na de cryo plaatsing ook nog iets gebruiken zoals na een verse terug plaatsing.
  Ik heb 2 mislukte icsi pogingen gehad ( beide keren moest ik lutinus gebruiken, maar vertrouw dit niet zo) Ik heb nu 1 cryo die misschien terug geplaatst kan worden.

  • ivfdagboek zegt:

   Hoi, ik zit bij mck in leiderdorp en daar hoefde ik niks te gebruiken bij cryo in natuurlijke cyclus. Maar van lotgenoten begrijp ik dat zij soms wel utrogestan ofzo moeten gebruiken. Heel verwarrend dat elk ziekenhuis een ander beleid heeft, maar ze weten echt waar ze mee bezig zijn hoor. Succes en als je nog vragen hebt…ik benatwoord ze graag.

   • mc Hartman zegt:

    Hoi, Het is inderdaad verwarrend, je hoort zoveel verschillende verhalen.
    Is het bij jou uit eindelijk ook allemaal gelukt, zonder medicatie?

  • Kim zegt:

   Hallo, zelf hebben we 2jr geleden een ivf poging ondergaan waarbij er 1 embryo direct is teruggeplaatst en 3 ingevroren. Uiteindelijk hebben we nu een zoontje van ruim 15 mnd, die zwangerschap is voortgekomen uit de 2e cryo-terugplaatsing. Deze cyclus gaan we voor terugplaatsing van onze laatste overgebleven cryo en bij ons zkh werken ze wel met hormonen. Vanaf cyclusdag 1 gebruik ik progynova (de pil) 1x per dag. Rond het eisprongmoment moet ik een aantal dagen 3x per dag progynova slikken en vanaf de dag voor terugplaatsing weer 1x progynova per dag en ook 2x 2 bolletjes utrogestan per dag tot aan het testmoment. Ik denk dat ieder zkh of kliniek zijn eigen methode heeft en zelfs misschien per persoon wel verschillend. Wanneer je zelf een goede cyclus hebt is het natuurlijk fijn om zo min mogelijk medicijnen te gebruiken. Veel succes als de cryo teruggeplaatst kan worden!

   • Silly zegt:

    Hoi Kim,

    Wat leuk om te horen dat jullie een zoon hebben. Ik hoop dat de volgende tp ook goed gaat. Ik lees dat je medicatie nam. Kreeg je deze in een niet natuurlijke cyclus? Wij gaan nu ook deze methode gebruiken. Werd jij ongesteld na de tp? Ik word namelijk snel ongesteld en nu willen ze met deze medicatie dat uitstellen! Dit is voor ons weer wat nieuws. Had je veel bijwerkingen van de medicatie?
    Ik hoop wat van je te horen. En succes

    Groetjes silly

   • Kim zegt:

    Hoi Silly, Ja we zijn erg blij met ons zoontje van inmiddels 21 mnd en ik ben ondertussen 26 weken zwanger van een meisje!!! Terugplaatsing van onze laatste cryo is goed aangeslagen 🙂
    Ik had van nature wel een regelmatige cyclus, maar ons ziekenhuis werkt eigenlijk alleen met een cyclus icm medicijnen omdat het zo beter te sturen is (vinden zij tenminste). En voor ons heeft het goed gewerkt gelukkig, nu 2x zelfs! Zodra ik ongesteld werd moest ik een schema volgen voor de medicatie. Na de terugplaatsing niet ongesteld geworden, maar als het goed is werkt de utrogestan daar aan mee. Die zorgt dat je baarmoederslijmvliesdik genoeg is en niet makkelijk afgestoten wordt, dus bevordert het innestelen. Had wel een beetje last van bijwerkingen tijdens het gebruiken, maar daarna weer snel over en niet ernstig. Alleen het gebruiken vd utrogestan bolletjes is niet prettig, maar dat nam ik maar voor lief… Met welke medicatie en hoe willen ze bij jou de ongesteldheid uitstellen? Hoop dat het gaat werken voor jullie, elk ziekenhuis of kliniek heeft zijn eigen werkwijze volgens mij, maar wat nou het beste is?… Heel veel succes!!! Liefs Kim

 2. mc Hartman zegt:

  Hoi, wat mooi dat je een zoontje hebt gekregen uit een cryo, ik hoorde dat je bij een cryo maar
  10 % slagings kans hebt, dus je hebt geboft zeg!
  Ik moet in mijn nieuwe cyclus vanaf dag 1 twee keer daags Progynova en drie keer daags twee utrogestan allemaal tot aan de test dag, ik vind dit wel erg veel. Als dit mislukt heb ik nog maar 1 icsi poging over, hoop dat daar meer cryo’s uit komen. Deed de punctie bij jou ook zo’n zeer, bij mij aan de ene eileider voelde ik nauwelijks wat maar de andere (kunnen ze moeilijk bij ) deed zo vreselijk zeer, dat ik die arts wel kon wurgen.

  Het zou mij benieuwen hoe het af loopt.
  Jij ook veel succes met je cryo, laat je het even weten hoe het af gelopen is?

  • Kim zegt:

   Hoi! Ja we zijn er ook zo superblij mee! Zo te lezen moet je inderdaad meer medicijnen gebruiken dan ik, maar elk ziekenhuis heeft zijn eigen richtlijnen daarin denk ik. Voor mij heeft het wel gewerkt, want na de terugplaatsing op 3 okt ben ik nu 7,5wk zwanger! We zijn zo blij!!!
   Hoe is het bou jou gelopen, inmiddels ook teruggeplaatst neem ik aan? En de medicijnen gebruikt zoals je vertelde? Hoop op succes!!!
   Ja ik heb ook heel veel last van de punctie gehad, viel me echt vies tegen. Had ook niet het idee dat de pijnstilling veel deed… Groetjes!

   • mc Hartman zegt:

    De cryo had het ontdooi proces niet overleeft, dus werd het een 3e ivf/icsi poging en was toen zwanger, maar 2 weken terug een vroege miskraam gehad. Ik vraag me ook af hoe het met de utrogestan zit, ik moest beginnen op de dag van de punctie en stoppen , de dag voor de test, 6 dagen na het stoppen kreeg ik dus die miskraam. nou lees ik op een site dat utrogestan veel langer gebruikt moet worden en ook dat het miskramen voorkomt, heb jij hier ervaring mee??

   • ivfdagboek zegt:

    Hoi Mireille,
    wat verdrietig zeg dat jullie 3e poging in een miskraam is uitgelopen. Ik wilde je vooral veel sterkte en succes wensen voor een volgende keer.
    Wat betreft de utrogestan, ieder ziekenhuis heeft een eigen protocol. Dat is heel verwarrend en maakt onzeker, maar ze weten echt wat ze doen. Ook zij hebben baat bij zoveel mogelijk zwangerschappen. Ik gebruikte net zolang utrogestan als jij kreeg voorgeschreven en ben er zwanger mee geraakt tijdens verse ICSI poging. T.a.v. mijn huidige cryo zwangerschap heb ik helemaal geen medicatie gebruikt. Geef het anders aan bij je ziekenhuis dat jij er twijfels over hebt, dan kunnen ze je vast geruststellen.
    Liefs en heel veel succes!

   • Kim zegt:

    Beste mc Hartman, Wat een teleurstellingen voor jullie zeg…erg zwaar en balen!!! Ik moest beginnen met de utrogestan 2 of 3 dagen voor de punctie of terugplaatsing en doorgaan t/m de testdag. Bij een positieve test (die ik dus had, en jij ook begrijp ik??) moest ik nog 2 weken doorgaan met de utrogestan! Het helpt gewoon bij het innestelen en zorgt ervoor dat het baarmoederslijmvlies niet zo makkelijk afgestoten wordt voor zover mij uitgelegd is. Het is natuurlijk lastig om te zeggen dat het daardoor mis is gegaan, of dat dat met utrogestan ook was gebeurd… maar kan me voorstellen dat je er over na gaat denken. Hebben jullie nog cryo’s over van deze poging? Hoop het!!! Veel sterkte en succes, liefs Kim

   • ivfdagboek zegt:

    Hoi Kim,
    Ik lees dat je ook zwanger bent van een cryo, gefeliciteerd! Ik ook, onwerkelijk is dat he? Bij mij is de cryo teruggeplaatst in mijn natuurlijke cyclus zonder enige medicatie, heel fijn vond ik dat. Overigens heb ik bij onze verse ICSI poging utro gebruikt tot de testdatum, dat was het protocol bij ons ziekenhuis. Ik vond dat ook heel verwarrend en werd er onzeker van toen onze 1e verse poging mislukte. Maar de 2e verse poging is wel gelukt, dus ik geloof er wel in dat ze het niet te lang voorschrijven. Ik hoor van andere ziekenhuizen dat je het zelfs tot 12 weken moet gebruiken. Tja.
    Geniet van je zwangerschap, we lopen niet ver bij elkaar vandaan (ik nu 33 weken).
    Liefs

 3. LVA zegt:

  Hallo, wij zijn nu 2 jaar en 4 maand bezig en van de 4 pogingen ivf kan ik telkens invriezen. Hoewel ik elke keer 2 tot 4 bevruchte eitjes kan invriezen heeft er nog maar 1 cryo kunnen plaatsvinden, voor de rest nooit geen overlevers. Teleurstellend is het minste wat je daar kan over zeggen… ik vraag me af of dit van ziekenhuis tot ziekenhuis afhangt. Ik denk eraan me te verleggen na ik nu een rustpauze ga inbouwen. Ik heb het wel gehad voor even en eind juni trouwen we. Ik denk als ik nog wil trouwen dat dit het moment is om even te stoppen want zoals jullie allen weten zijn dit niet de meest happy jaren 🙂 Heeft iemand ervaring met rustpauzes?

  groetjes

  • Silly zegt:

   Beste lva,

   Wij zijn momenteel ook even gestopt! Het is allemaal zo zwaar. Wij zijn bij poging 1. 2de terugplaatsing niet geslaagd. Nu nog 4 cryos maar we gaan nu met medicatie de volgende terugplaatsing doen. Ff afwachten hoe t nu verder gaat want je blijft ekje keer nieuwe dingen horen. Ik denk dat een rust pauze goed is voor je lichaam en emotie. Richt je lekker op de trouwerij. Zodat je goed van de dag kan genieten. Trouwens, gefeliciteerd

 4. Silly zegt:

  Hallo alle, wat interessant om dit te lezen… ik ben nu vanaf december 2011 bezig. Echter is mij verteld dat mijn eileiders verstopt zitten. In april 2012 is mijn rechte eileider verwijderd. Daarna hebben we even een rustpauze gehad. We hebben toen in oktober een punctie en terugplaatsing gehad. Ik had 16 eitjes.. Zo’n mooi en goed nieuws. Ze konden 6 embryo’s invriezen. Helaas is de terugplaatsing niet aangeslagen. Toch weer echo’s en toen moest ik in november weer worden geopereerd. Mijn andere eileider moest er ook uit, hier moesten we zelf toestemming over geven, want ja natuurlijk zwanger worden zat er dus helemaal niet meer in. Toch gedaan, zodat het niet de ivf pogingen in de weg kan/gaat zitten. In januari gingen we aan de slag voor de terugplaatsing van de 1ste cryo. We hebben dus echo’s gehad, ovulatietesten moeten doen en daarna op de maandag Pregnyl spuiten. We zouden dan pas de maandag erop de 2de terugplaatsing krijgen. Maar in de morgen kregen we telefoon dat de terugplaatsing niet doorgaat, omdat de ontdooiing niet goed was gegaan. Dit was echt een zware teleurstelling..Dus nu gaan we weer opnieuw. Het is erg slopend allemaal maar de kinderwens is zo groot dat we hier doorheen moeten… Ik duim voor jullie allemaal dat de kinderwens uitkomt!
  Toch wel fijn om te horen hoe andere mensen dit ervaren. Veel mensen weten niet hoe het allemaal gaat en hoe slopend het kan zijn… Groetjes

  • Lynn zegt:

   Hoi Silly,

   Ik heb een zelfde verhaal…buiten t feit dat ik er zelf voor gekozen heb mijn eileiders te laten verwijderen. Ook ik ben onder behandeling in Rijnstate en voor de terugplaatsing UMC. Nu 1 ivf en 1 cryo behandeling gehad…nog 10 stuks ingevroren…
   Hoe zijn jouw ervaringen? En inmiddels je droom vervuld?

   Groet LMJ

  • anoniempje zegt:

   Ik heb bijna hetzelfde meegemaakt alleen 1 van mijn eileider moest eruit vanwege een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. en daarna kwam ik heel snel in het ivf proces en bij de 2e poging was ik zwanger mijn dochter is nu bijna 4. ik ben nu bezig om weer zwanger te worden alleen heb ik een cyste die een beetje te groot is.

 5. luna zegt:

  silly wat erg zeg.Dat is heftig vooral omdat je er toch 6 had is de klap denk ik nog harder want je gaat er dan niet vanuit dat er geen tp komt.Ik hoop dat je volgende ronde goed komt.Welk zh loop jij als ik vragen mag?

  • Silly zegt:

   Beste Luna,

   Ja het is erg zwaar vandaar dat we even rust nemen. We gaan t nu ook met medicatie proberen en dan in een niet natuurlijke cyclus! Weer wat nieuws. Wij zitten bij rijnstate in Arnhem en de terugplaatsing wordt in Utrecht gedaan. En jullie?

 6. mc Hartman zegt:

  Hoi Kim,

  Helaas heb ik geen cryo’s.
  Ik had 12 eitjes,waar van er uiteindelijk maar 1 van bevrucht was, denk dat het door het slechte zaad komt.
  Ik moest nou iedere keer bloedprikken om te kijken of de HCG waarde weer normaal werd.
  A.s. dinsdag heb ik een gesprek in het zh voor eventueel een vierde poging, maar als die door gaat moeten we alles zelf betalen, zo’n behandeling is al gauw zo’n €1800,- en dan nog zo’n € 1000.- voor de medicatie, dus dat is balen, ik hoor ook wel eens dat mensen medicijnen als pregnyl over hebben van een behandeling en dat je die dan kunt over nemen, maar dan moet je denk ik wel veel geluk hebben.
  Zal mij benieuwen dinsdag en als ik door kan gaan en ik word zwanger,ga ik denk ik wel langer door met de utrogestan.
  Ik laat je het dinsdag wel even weten hoe het gesprek is afgelopen, oké!
  Hoe is het inmiddels met jouw zwangerschap?

  Liefs, Mireille Hartman

 7. luna zegt:

  Beste silly

  Kan me heel goed voorstellen dat je een pauze inlast even.
  even je lichaam en geest tot rust laten komen.Het is zo’n heftig traject.Wij lopen in gouda en hebben afgelopen dinsdag een tp gehad van een cryo.Dit was echt een zware dag je bent zo bang dat het ontdooien niet goed gaat maar wij hadden het geluk dat het goed ging alleen nu best wat klachten als ik dingen doe dus vandaag het zh gebeld en te horen gekregen rustig aan te doen ivm mogelijk overstimmulatie dus morgen weer bellen.Dit zijn zulke slopende weken maar ja wij hebben ze in ieder geval dus mij hoor je niet klagen.
  Heel veel sterkte.
  Liefs silly

 8. Roos zegt:

  Weet iemand waarom er bij MCK maar voor zo kort Utrogestan wordt voorgeschreven? Huidige hoeveelheid is maar voor 10 dagen (dus niet eens tot de positieve/negatieve zwangerschapstest). Heeft iemand geprobeerd om een arts bij MCK voor een langere tijd Utrogestan voor te laten schrijven? In Belgie en Duitsland is de standaard tot de 12e week, als de placenta van de baby de progesteron aanmaak zelf heeft overgenomen.
  Het lijkt mij dat bij een ICSI/IVF procedure waarbij je hele eigen cyclus wordt platgelegd de progesteron productie ook niet na 10 dagen weer vanzelf op gang komt?
  Heeft iemand hier wat informatie over?
  Liefs
  Roos

  • ivfdagboek zegt:

   Hoi Roos,
   ik weet niet waarom, maar dat was bij mij ook al zo. Ik ben wel zwanger geraakt met deze methode, maar begrijp je twijfel hoor. Dat had ik ook. Bij mijn cryo-tp in eigen cyclus helemaal geen utro, in andere ziekenhuizen wel.
   Elk ziekenhuis heeft voor alles een ander protocol. Zo doet MCK ook niet aan bloedtest om aan te tonen of je wel/niet zwanger bent. Tja, ze zullen er hun redenen voor hebben. Maar bedenk…ze hebben prima cijfers, als hun methode (utro) niet goed zou werken zouden ze echt overstappen op ander protocol, want ze zijn er alleen maar bij gebaat om zoveel mogelijk zwangerschappen te bewerkstelligen. Ik wens je in ieder geval ontzettend veel succes, hoop dat er gauw een klein mini-mensje in je buik zit!

   • Roos zegt:

    Thanks!
    Ja, ik lees overal wat anders en omdat je er toch veel mee bezig bent zie je onderhand door de bomen het bos niet meer en ga je je steeds onzekerder voelen…
    Jij bent in ieder geval wel het bewijs dat het kan 😉
    Goed blog trouwens, ik heb er veel aan 🙂

  • M.C. Hartman zegt:

   Ik moest na een icsi behandeling in het UMCG door gaan met utrogestan tot de dag voor de zwangerschapstest, ik was zwanger, maar vijf dagen later kreeg ik een vroege miskraam, dus vraag me ook af of je idd niet door moet gaan tot week 12. Je leest idd alllemaal verschillende dingen waar je nog onzekerder van wordt.
   Ik las ook dat het ziekenhuis in amsterdam de beste resultaten heeft meer dan 40 % slagingskans en andere ziekenhuizen rond de 24%, snap niet dat ze de behandelwijze van Amsterdam dan niet overal toepassen.
   Succes met je behandeling, mijn 4e poging gaat volgende maand van start, hoop dat het dit keer wel goed gaat.

   • ivfdagboek zegt:

    Hi Roos, zo herkenbaar! Ik heb ook enorm gegoogeld toen onze 1e poging mislukte. Je wil er gewoon alles aan doen om de slagingskans zo groot mogelijk te maken he? Fijn dat je wat aan mijn blog hebt. Mocht je nog vragen hebben…stel ze gerust!
    Hi MC Hartman, dat is verdrietig zeg. Ik zou ook denken: kijk naar de kliniek met de beste resultaten en neem dat over. Maar er zijn vast veel meer factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Ik wens je ongelooflijk veel succes in je 4e poging! Waar ga je die doen?

 9. Caupain zegt:

  Hallo allemaal,
  Ik ben zo blij dat er zo een forum bestaat om je lief en leed te delen met de mensen die het zelfde met jou mee maken.

  Ik ben nieuw hier op de forum. Ik heb mijn tp Cyro 19 juni Jl. gehad a.s. maandag krijg ik te horen via een bloedtest bij het VU ZH in Amsterdam of ik zwanger ben pffffffff zo zenuwslopend het wachten.

  Ik heb een vraagje, hebben jullie ook last gehad na de tp van buikkrampjes en slaperigheid? moet ik me hierom druk maken?

  Vanochtend kon ik het niet laten om een zwangerschapstest te doen maar ik kon niets aflezen op de test heb het nogmaals geprobeerd het zelfde resultaat. ik denk dat ik gewoon rustig moet afwachten op maandag.

  • ivfdagboek zegt:

   Hi Caupain, wat spannend voor je! Wat een hel zijn die wachtdagen he? Ik hoop dat je maandag goed nieuws te horen krijgt. De thuistest is denk ik wat aan de vroege kant. Buikkrampjes en slaperigheid heb ik zeker gehad, maar dat hoeft niks te zeggen. Ik wens je veel succes met afwachten. Laat je het weten wat de uitslag is geworden?

 10. Caupain zegt:

  Hoi hoi,
  Ik heb goed nieuws 🙂 🙂 ik ben inverwachting!!!!!!
  Op 26 juli a.s. krijg ik mijn eerste echo zo spannend.

 11. kat zegt:

  hoi caupain, gefeliciteerd! Hoeveelste cryoterugplaatsing was dit bij jou? Ik ben vandaag ongesteld geworden na een verse terugplaatsing twee weken terug. Nu dus op voor cryo’s, heb er zeven overgehouden van deze poging dus dat is volgens mij wel heel fijn. Geniet ervan!

  • ivfdagboek zegt:

   Hoi Kat, wat verdrietig dat je verse poging mislukt is. Wel heel fijn dat je nog zoveel cryo’s hebt. Mijn zoon is van een verse tp (2e poging), mijn dochter is van een cryo-tp (3e tp uit zelfde poging van mijn zoon, ik had 5 cryo’s). De ontwikkeling van cryo-tp gaat zo hard, steeds meer kans per poging. Ik vond het in ieder geval onwijs fijn om het in een natuurlijke cyclus te kunnen doen, voelde daarom bijna als een natuurlijke zwangerschap. Ik wens je heel veel succes toe als je straks weer begint.

 12. Caupain zegt:

  Goedenavond Kat,
  Bedankt! Mijn eerste verse tp was ook niet gelukt. Gelukkig heb je nog 7 cryo’s over. Men zegt wel dat je minder kans hebt bij een cryo tp het verschilt per persoon. Mijn eerste cryo tp is meteen gelukt. Ik las op het internet dat granaatappelsap heel goed is om te drinken tijdens een tp. Ik zelf ben er ook mee begonnen na mij cryo tp. Misschien ook een aanrader voor jou.

  Kat geef het niet op hé, wanneer ga je starten met jou cryo tp? Ik duim voor jou,

  Laat snel iets van je horen.

  Grt,

  Caupain

 13. xnX4iVPsyl zegt:

  653510 388796I was recommended this internet internet site by my cousin. Im not confident whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You are remarkable! Thanks! 945111

 14. sas zegt:

  Hallo allemaal. Ik heb nu 1 punctie gehad daar zijn 4embryos van ontstaan. 3 zijn er ingevroren apart in een rietje. Word dit gezien als 1 poging? ? En kan ik dan nog 2 puncties doen. Nu moet ik nog Tot 26juli geduld hebben. De verse poging is helaas niet gelukt. Ze hebben afgelopen zondag een cryo terug geplaatst. Ik wens iedereen Veel succes groetjes zenuwachtig meisje

  • ivfdagboek zegt:

   Hoi Sas, wat jammer dat de verse poging mislukt is. Wel fijn dat je nog 3 cryo’s hebt, mijn 2e kindje is een cryootje. Jouw cryo’s zijn onderdeel van de eerste poging. Dus mocht je niet zwanger raken van de cryo’s dan heb je nog 2 verse pogingen over. Ik wens je heel veel succes en hoop dat je gauw een mooi berichtje hier kunt plaatsen.

   • sas zegt:

    Dank je wel. Dat wachten Is echt heel moeilijk. Ik voel ook van alles van steekjes Tot krapjes. Ben ook erg moe. Het vu had gezegt dat ik 12 dagen moest wachten na het terug plaatsen van de cryo. Maar mijn gynaecoloog had het over 5 dagen na de cryo terug plaatsing. Dan moest ik een afspraak maken voor een echo. Lekker verwarrend dus. Ze hebben afgelopen zondag een cryo terug geplaatst en heb nog geen bloed verlies. Mag ik dan nu al stiekem blij zijn? ?? Heel veel succes iedereen groetjes sas

 15. sas2 zegt:

  hai sas ik zit ook bij de vu, 1e verse poging ivf is een miskraam geworden (was wel even zwanger). nu ga ik hopelijk binnenkort voor de 1e cryo (heb er 8 in de vriezer). ik moet ook na 2 weken testen na de cryo tp. bij de verse poging werd op dag 13 en 15 bloed afgenomen. ik denk dat je echt nog te snel bent als je eerder test. zeker als je medicijnen hebt gehad kan dat een verkeerde uitslag geven. en als je utrogestan gebruikt (vorige keer gedaan tot een paar dagen nadat ik wist dat ik zwanger was, en komende keer moet ik het tm 12 weken zwangerschap gebruiken) dan houdt de utrogestan een bloeding ook tegen, dus geen bloedverlies zegt nog niet zoveel. meest betrouwbare uitslag is luisteren naar wat het zkh zegt. moeilijk he dat wachten. ik heet trouwens ook sas. zal me sas2 noemen.

 16. Tijgertje zegt:

  Goeie middag, wat fijn dat je zo mee kan lezen met andere mensen die hetzelfde ondergaan. Ik loop in het ICSI traject in het EMC Rotterdam. Ik had 10 goeie eicellen waarvan 7 bevrucht en 5 waren er goed genoeg voor de vriezer! Ik heb nu 1 verse tp gehad en 2 cryo tp. Ik doe het met ovulatie testen in mijn eigen cycles zonder hormonen. Helaas vandaag ongesteld geworden en de test gaf niet zwanger aan pfffffffff. Ik heb voor deze tp ook een rustpauze van 2 maanden gehad, even lekker op vakantie zonder testen en ziekenhuis bezoeken! Nu ga ik weer gelijk door, dus heb net gebeld om me weer aan te melden. Het is wel een rollercoster aan lichamelijke en geestelijke klachten hoor! Maar hopelijk met goeie moed en een positieve instelling moet het goed komen!

 17. Kraamverzorgster zegt:

  Hallo allemaal

  Heel fijn zo’n forum waar je lekker je verhaal kwijt kan!
  Ik zal even mijn verhaal doen;)
  Ik ben begonnen met icsi behandeling vorig jaar okt 2012
  Bij de eerste punctie 9 goede eitjes en 6 daarvan waren goed voor de vriezer!!helemaal trots was ik.1 verse terugplaatsing gehad helaas niet zwanger.daarna weer terugplaatsing ook niet gelukt.
  Toen in me eigen cyclus door middel van echo me eisrpong gemist Pff. Nu sinds zaterdag te horen gekregen dat de laatste 4 cryos niet goed ontdooid zijn grrrr,wat blijkbaar niet veel voorkomt
  Dus nu helaas opnieuw een punctie maar met andere spuit die geeft betere kwaliteit embryo’s zei me arts. Ik loop bij het mck en ben er erg tevreden lieve mensen allemaal.
  En ik krijg andere medicijnen ipv utrogestan want daar wordt ik echt depressief van reageer er te heftig op blijkt nu !!het heeft ons allemaal niet mee gezeten maar ja we houden de moed er echt in

  • micha zegt:

   Wat krijg je nu voor een spuit dan?
   Bij mij werd ook gezegt dat het ontdooien bijna altijd goed gaat, maar bij mij lukte het ook niet.
   Heb nu 4 keer icsi gehad en nu 16 wekenzwanger dus hoop dat het nu goed gaat

   • Kraamverzorgster zegt:

    Ipv purogon krijg ik nu menopur … Ben zo benieuwd of dit dan beter ontdooid!! Heb jij hier misschien ook ervaring mee? En wat een heftig traject hè pfff me vriend heeft het er helemaal zwaar mee

 18. micha zegt:

  Ik had de eerste keren puregon en de laatste keer fostimon, is wat lastiger klaar maken maar de eiblaasjes groeide beter.
  Ik heb maar 1 keer een cryo ontdooing gehad, dat was met de puregon. Ik heb nog nooit menopur gehad, maar heb er wel positieve reacties over gehoord.
  Ja het is zeker een heftig traject, maar het ergste vind ik het achten of het gelukt is. Mijn man verwerkt de mislukte pogingen anders dan ik, denk dat het komt omdat hij al 2 kinderen heeft.

  • Kraamverzorgster zegt:

   Oké dat is fijn om te horen dat je er goede berichten over hebt gehoord! Vind het allemaal zo moeilijk als je dan gaat lezen overal lees je zoveel verschillende behandel plannen.
   Die menopur is ook lastig die moet je zelf mengen,maar als dat het ergste is 😉
   Mijn vriend kan er niet goed over praten voelt zich erg schuldig! Die behandelingen kan ik makkelijk hebben alleen wat je zegt dat wachten en de teleurstellingen die zijn vreselijk !
   Vind het nu wel fijn om hier op alles te schrijven en te delen…zo kan ik toch me verhaal kwijt .ja ik denk ook dat dt het dan is bij je man ,maar voor jou misschien juist moeilijker?
   Ti’s zo lastig allemaal he

 19. Kraamverzorgster zegt:

  Oh en nog van harte gefeliciteerd hè !!! Lijkt me zo heerlijk om een positieve test in me handen te hebben….. Super fijn voor jullie
  Ik zit zelf ook in de kraam dus dat maakt het ook niet zo makkelijk

  • micha zegt:

   Ja dank je wel.
   Toen de test positief was , geloofde we het eerst niet. Heb 3 dagen achter elkaar getest, voor we het geloofde HAHAHA. Het is idd moeilijk dat hij al kinderen heeft, soms heb ik gewoon er een hekel aan om ze te zien, maar ja hij kan er ook niks aan doen ,dat hij al kinderen heeft.
   Ligt het bij jouw vriend dan aan hem, dat jullie icsi moeten doen? Voelt hij zich daar door schuldig.
   Mijn man voelde zich ook ergens wel schuldig, want door hem moest ik ook icsi doen, hij was in zijn eerder relatie gesterilliceerd, dat is hersteld, maar niet goed genoeg voor de natuurlijke weg 😦
   Wanneer mag jij nou weer beginnen?

   • Kraamverzorgster zegt:

    Ja ik zou denk ook wel 5 testen erop los gooien hoor Haha! Ja ik snap jou gedachten heel goed! Ik krijg dat gevoel nu een beetje met me werk,Pff zo van wanneer lig ik nu een keer zo op bed met een klein wondertje….. Bij ons ligt het aan me vriend,vroeger geopereerd aan een niet ingedaalde bal, daar door kan dus de zaad veel minder zijn.
    En hij voelt zich echt heel rot…zo sneu kan niet meer dan zeggen tegen hem dat hij er ook niks aan kan doen had net zo goed aan mij kunnen liggen.
    Ik moet zo rond de 17 sept ongesteld worden en dan mag ik weer beginnen..kijk er niet tegen op ,de punctie is me onwijs meegevallen alleen de napijn was bij mij heftig want ik had overstimulatie dus bijna 2 weken plat gelegen .
    Hoe voel je je nu vind je het nog steeds lastig allemaal of kan je wel genieten van je zwangerschap

 20. micha zegt:

  Kan me voorstellen dat je je rot voelt ,als je in je werk al die hummeltjes ziet, terwijl je zelf ook zo graag wilt. Denk dat ik het niet zou kunnen, petje af voor jou hoor!
  Bij mij waren de puncties heel verschillend, 2 waren een eitje en de andere 2 waren een hel. Bij mij was de na pijn , na de makelijke puncties erger als na de erge puncties, raar hé?
  Hoop voor je dat deze icsi behandeling slaagd, het is vooral niet stressen, want dat is slecht voor de behandeling, maar ik weet dat dat heel moeilijk is.
  Ik ben vandaag 17 weken zwanger, maar de angst blijft,of het wel allemaal goed gaat.

  • Kraamverzorgster zegt:

   Ja nou gelukkig gaat het me nog goed af in me werk!
   Ja ben ook benieuwd hoe deze punctie zal verlopen,reken maar op veel pijn kan het altijd meevallen.
   Toen de vorige nergens last van voelde niks alleen die napijn was erg 2 weken moest ik plat en mocht ik niks doen.zelfs plassen was niet fijn maar ja.
   Hoop nu dat ik gewoon snel kan werken ivm afleiding dat lijkt me wel fijn .
   Nee stress is niet goed ,maar ja wat wil je in de circus allemaal toch ?
   Gek is dat dan hè allemaal zo verschillend die puncties bij iedereen, en waar je ook in behandeling bent scheelt ook enorm. Was het bij jou dan ook iemand anders die deed volgende punctie deed of had je wel dezelfde arts?
   Ik snap je angst heel goed ik denk dat je pas kan genieten als je de baby gaat voelen, ti’s ook allemaal zo onwerkelijk denk ik na zon lang proces hè

 21. micha zegt:

  Ja is zeker gek, dat de puncties zo verschillen, ik had 2 keer een ander en 2 keer dezelfde, bij dezelfde deed het de ene keer vreselijk zeer en de andere keer niet, dus dat is ook raar. Ja het scheeld vast wel in welk ziekenhuis je behandeld wordt, ik heb ook eens rond gesnuffeld op internet en bij bepaalde ziekenhuizen, kon je de behandel methode zien en daar zat heel veel verschil in. Ook zag ik dat in Amsterdam de beste resultaten geboekt werden, dus heb ik hun behandelmethode vergeleken met die van het UMCG, waar ik dus loop en heb op eigen houtje mijn behandeling een beetje aan gepast, weten ze niet in het ziekenhuis hoor!! Ook heb ik deze keer acupunctuur gedaan en Chinese kruiden gebruikt en zwanger geraakt, weet niet of het toeval is of dat het echt geholpen heeft, maar je zou het wel denken, dat het helpt.
  Ja de angst blijft zeker, zal het liefst elke week een echo laten doen. maar ja dat kan niet. over twee en halve week heb ik de 20 weken echo, zal mij benieuwen, misschien als dat goed is dat ik ook geruster ben.
  Zal mij benieuwen hoe het dit keer bij jou gaat , gelukkig heb je je werk als afleiding, maar het lijkt me wel moeilijk hoor om steeds tussen de babytjes te moeten werken.

  • Kraamverzorgster zegt:

   Oh echt hoe heb je dan toen je behandeling aangepast? En wat voor kruiden gebruikte je dan? Was dat soort thee ofzo? Ga ik dat ook proberen baat het niet schaat het niet;)
   Ja als ik al die hormonen spuit heb ik er wel iets meer moeite mee met me baan, maar dat is dan ook zo weer over hoor gelukkig. Ik betrek het gewoon niet op mezelf doe lekker me werk en dat gaat Tot nu toe nog goed.
   Hoop voor je dat die twee en halve week snel voorbij zijn …..en je lekker kan gaan genieten

 22. micha zegt:

  Ik heb b.v. m’n menstruatie aan gepast ( dus de pil later gestopt dan moest) Als ik het deed zoals hun willen, dan moest ik de zevende dag vanaf de eerste menstruatie dag beginnen met spuiten, ik heb het zo gedaan dat ik de derde dag moest spuiten, zoals in de meeste ziekenhuizen. Ook spoot ik ’s avonds i.p.v. ’s morgens. Na de terugplaatsing moest ik de dag voor de testdag stoppen met utrogetan ik ben door gegaan tot 12 weken zwangerschap, later bleek dat de verloskundige dat altijd adviseren, dus dat was zeker goed veranderd dus HAHAHA. Ja en ik heb het wel afgebouwt, niet van 6 capsules gelijk niets, maar om de paar dagen 1 minder.
  Ja de Chinese kruiden is een soort thee. de acupuncturist bestelde dat iedere keer voor mij, want elke keer moet je andere kruiden hebben, dus tijdens het spuiten, voor de terugplaatsing, na de terug plaatsing, etc. allemaal andere kruiden. ( totaal geloof ik 6 verschillende )
  Morgen moet ik voor controle, zal mij benieuwen 🙂

  • Kraamverzorgster zegt:

   Ik moet als ik me menstruatie krijg goede rode bloeding mag ik beginnen met spuiten
   Ik moet ook s avonds spuiten ti’s overal anders hè …ga ook is kijken op de site van Amsterdam wat er bij hun andere is dan bij mck

  • Kraamverzorgster zegt:

   Ik vroeg me af hoe het nu met je is?
   Ik heb de punctie en terugplaatsing achter de rug.
   Had 5 eitjes waarvan maar 2 bevrucht en 1 terug geplaatst .de ander was niet goed voor de vriezer.BALEN
   Nu nog een week wachten tot ik mag testen…
   Ben erg benieuwd hoe het met jou is

   • micha zegt:

    Hoi,
    Da’s idd balen ,maar bij mij was het ook iedere keer tegengevallen wat er over bleef, van de laatste keer ligt er nu nog één in de vriezer te wachten.
    Ik ben inmiddels 22 weken heen en de 20 weken echo zag er goed uit dus hopelijk mag ik over 18 weken ons wondertje in m’n armen sluiten.
    Zal mij benieuwen hoe jou test uitpakt. Je hebt toch nog een derde kans hé? Of vergis ik me nou?

    Bij mij was dit de vierde keer ( wat het umcg helemaal niet wou eigenlijk) maar je ziet maar, de aan houder wint.
    Als het dit keer niet lukt bij jou zou ik toch eens aan de kruiden en acupunctuur gaan denken, helpt echt hoor!

    Laat je het even weten als je de test hebt gedaan, zal voor je duimen 🙂

 23. Muis zegt:

  Zijn er ook mensen die bruin slijmverlies hadden (heb ik nu al 5 dagen) icm buikkrampen? Ik heb afgelopen vrijdag getest, 2 weken na tp. deze test was negatief, maar toch denk ik dat ik zwanger ben. Wat moet ik nu doen? Stoppen met de hormonen of eind deze week toch weer een zwangerschapstest?
  Groetjes, Muis

 24. sas zegt:

  Welke medicijnen slik je dan nog? En had je een verse poging of een cryo?

 25. Saskia zegt:

  Hallo meiden..

  Wat zenuwslopend hé!!
  Hier even in het kort mijn verhaal.
  3 geleden spiraaltje eruit. Na 1 jaar nog geen zwangerschap. Na testen bleek mijn man verklevingen in zijn zaadleiders te hebben. Hierdoor heeft hij een TESE behandeling gehad en door naar ICSI. Uit de eerste poging 1 verse en nog 4,cryo’s . Nu bezig met me laatste cryo in natuurlijk cyclus. Icm de studie Antartica in het AMC.. Maandag de tp gehad en nu maar wachten.. Pffffff… Wil iedereen ook even onwijs succes wensen met dit moeilijke traject.

  • micha zegt:

   Succes, hopelijk heb je een positive test. Zo niet wel volhouden hoor! Ben zelf bij de vierde icsi zwanger geraakt en ben nu 22 weken heen 🙂

   • Saskia zegt:

    Dank je wel.. Vind het onwijs spannend weer…

   • Kraamverzorgster zegt:

    Heb vandaag een test gedaan die was negatief pfff. Maar ik mag eigenlijk zondag pas testen hield het niet meer die spanning. Dus ga er maar vanuit dat het weer niet gelukt is 😦
    Ja we hebben ook nog een derde keer ,maar de druk wordt daar door vind ik wel steeds hoger…vooral in de (crisis )tijd zeg maar. Fijn hoor dat op de echo weer alles goed was… Volgensmij kan je nog niet grnieten…geniet er nou maar van lijkt me zo mooi
    Groetjes

  • Els zegt:

   Hoi Saskia, kwam toevallig op dit forum terecht, en ben benieuwd of het is gelukt..
   Ik zit nu ook in de 2e wachtweek na mijn 1e cryo tp op dag 9. Zo lastig wanneer je kan testen. Overal lees je allemaal andere dingen. Hierna zijn mijn eitjes op, dus moeten we weer overnieuw beginnen met poging 2.

 26. micha zegt:

  Hoi , sorry voor de late reactie, was er even tussen uit, even bijkomen !
  Wat jammer dat de test negatief was, heb je zondag nog getest? Je kunt beter niet eerder testen, is moeilijk, ik weet het. Maar een kennis van mij had drie dagen te voren getest en ze had een positieve test, dus helemaal in de wolken, maar de test dag zelf had ze een negatieve test, da’s ook niks dus.
  Nee echt genieten doe ik nog niet, ben veel te bang, maar ik voel de baby nou el begen en dat steld dan weer gerust, maar het blijft spannend hoor!
  Ga je nou voor een volgende ehandeling?
  Groetjes

  • Kraamverzorgster zegt:

   Geeft niet hoor.ja heb zondag ook nog getest ook negatief.
   toen daarna werkt ik niet ongesteld,ja heel zwart was het,allemaal vreemde klachten bleef ik houden.dus vrijdag moest ik terug komen voor een bloed test en echo.
   Gelukkig geen buitenbaarmoederlijk zwangerschap!!! Alleen me lichaam is helemaal ontregeld door de hormonen.heb nu een 10 daagde kuur gehad en dan word ik daarna ongesteld.
   En ik ga gewoon weer verder met de behandeling moet alleen wachten tot januari helaas. Daar baal ik wel van!
   Wat super fijn dat je de baby nu gaat voelen, lijkt me zon fijn gevoel!!, geniet er lekker van hoor voordat je het weet is de zwangerschap voorbij en heb je amper kunnen genieten
   Groetjes en genieten hè

   • micha zegt:

    Wat balen zeg, maar goed dat je door gaat, jammer dat je zo lang moet wachten hé! Ik had vorig jaar oktober een cryo terug plaatsing , maar die overleefde het ontdooi proces niet en moest toen ook tot januari wachten, door verbouwing werd er gezegt, maar later hoorde ik dat ze rond de feestdagen liever geen ivf patienten hebben, heb een klacht ingediend, maar nooit meer wat van gehoord.
    Ja ik probeer te genieten, maar nou zit de babykamer weer tegen, alles is ook zo duur en dan ga ik me weer zorgen maken, stom hé?
    Ik hoop dat je dit keer geluk hebt en dat de behandeling wel aanslaat, zal voor je duimen! 🙂 heb je nog aan acupunctuur gedacht? Ik wou het eerst ook niet, maar ik zag het als een laatste kans!

    Groetjes en sterkte!

 27. Kraamverzorgster zegt:

  Ja nee hun zeiden dat je niet 2 puncties zo snel achter elkaar mocht.is slecht voor je lichaam,en de resultaten zullen dan niet goed zijn!! Pff gedoe ja miss doe ik dat wel acupunctuur dan ga ik dan doen in december denk ik? Is dat dan goed? Oh jeetje vind je de meubels te duur? Je moet is kijken bij babydeals.nl
  Daar zijn schappelijke prijzen vind ik. En anders ikea?

  • micha zegt:

   Oh, bij mij zat tussen de derde en vierde keer maar een maand, toen het niks was werd ik ongesteld en kon gelijk aan de pil en gelijk weer verder, dus ook twee puncties vlak achter elkaar en bij mij had dat geen negatief effect, zoals je ziet. Je moet wel bijtijds met de acupunctuur beginnen, mijn acupuncturist zei destijds tegen mij hoe eerder je begint hoe beter, misschien kan je vast eens informatie inwinnen.
   Nee de meubeltjes zijn het duurste niet, maar het is bij ons niet behangetje, verfje en laminaat. Wij wonen in een heel oud huis en de babykamer was echt helemaal verrot, de vloer, binnen muren en plafond moesten eruit er moest een muur uitgebroken worden voor een nieuwe ingang.
   zit nu een beton vloer in en de wanden zijn bijna klaar, dan nog een verlaagd plafond en dan kan pas het echte werk beginnen. Dus we zijn al heel veel geld kwijt voor dat we de kamer mooi kunnen maken en dat valt dus echt tegen. Qua meubeltjes heb ik een compleet kamertje voor€ 450,- gezien dus dat is te doen 🙂

   • Kraamverzorgster zegt:

    Oh oké jeetje lekker is dat dan hè…kan je alles opknappen .. Nounu kan je lekker het kamertje gaan inrichten. Oké dan ga ik gelijk even Google voor acupunctuur .
    Ik heb 11 nov een gesprek weer dus miss kan ik wel beginnen,maar denk ivm de kerst pas januari dat zei die vrouw bij de echo ook.dus ga er maar gewoon vanuit.
    Ja eigenlijk gaat het nergens over dat ze dan dicht zijn! Ga er denk ook wel wat van zeggen .
    Veel plezier met het inrichten hè :))

 28. Anneke zegt:

  hallo , ik ben op 41jarige leeftijd gestart met ivf en had 7 follikels waarvan er 4 zijn maar zijn uitgehaald tijdens de pick up omdat de andere verstopt zaten om te prikken. 2dagen latere moest ik bellen naar het labo om te horen of er bevrucht waren. helaas zijn ze gestopt. na de pick up had ik vreselijk veel pijn en bleek ik een nabloeding te hebben met infectie. resultaat , antibiotica en een maand rust. deze maand zijn we gestart met icsi en ik had 9 follikels waarvan bij de pick up 7 geprikt zijn. beide 7 zijn goed bevrucht en vandaag kreeg ik te horen dat er 6 van de 7 in topkwaliteit zijn en ze verder gaan naar dag 5 . zaterdag weet ik hoeveel er zullen ingevrozen worden. op de leeftijd van 41 mag ik zeker niet klagen volgens de gyneacoloog van het resultaat 🙂 eens mijn menstruaties doorkomen zal ik op dag 12 een echo doen om te zien wanneer de cryo planning kan starten. het blijft dan ook spannend

 29. Danielle zegt:

  Hopelijk is het inmiddels wel geluk. Anders toch echt eens naar het UZ Gent gaan. Daar overleefd 75% van de ingevroren cryo’s het. Bovendien plaatsen ze daar niet, zoals in dit geval, op de derde dag terug, maar pas op dag 4! In ons geval zelfs pas op dag zes, omdat de cryo vijf dagen had gestaan alvorens ingevroren te worden!

  • kraamverzorgster zegt:

   Hoi nee het is nog steeds niet gelukt. En het wordt me allemaal te veel nu. Trek het niet meer. Ben Veel aangekomen Door alle stress, ben een emo eter. Dus nu alles eraan het aflijnen en drie x per week trainen . Voel me nu stuk lekkerder. En ik denk dat ik geen icsi meer doe. Poging drie ook mislukt ook maar weer 1 terug plaatsing en ander niet goed ontdooid. Dus ik ga eerst voor mezelf zorgen nu en dan zie ik het wel weer heel veel succes dames en sterkte en ik hoop voor iedereen dat ze ooit een positieve test in hun handen mogen hebben

 30. kelly zegt:

  hallo , ik ben al bezig van begin april me ivf
  vandaag krijg ik mijn eerste terugplaatsing ben heel benieuwd

 31. noah zegt:

  Hallo dames,

  Wat goed dat je kan lezen wat andere mee maken zo voel je je niet alleen
  Vandaag men 1ste tp gehad en kreeg ook nog eens te horen dat ik 20 embryo’s heb nu nog afwachten hoeveel ze kunnen invriezen daarover kregen we een brief thuis maar ze waren allemaal van topkwaliteit! Ben dus echt blij., nu alleen nog 2 weken wachten pfff zo erg.

  Alleen een beetje last van overstimulatie heb wat vocht bij men eileider en buik dus veel drinken.

  Ik wens iedereen succes. Xxx

  • Chaya zegt:

   Hoi noah
   Dat zijn er heel veel 20 ingevroren ik had er ook best veel 50 follikels waarvan 26 bevrucht waren 14 zijn er ingevroren .. Ik zit nu in mij eerste wachtweek zit nu op de 5 de dag en heb vandaag een test gedaan kon het niet laten die was negatief maar weet Iemand of dit nog kan veranderen omdat ik te vroeg heb getest of ben ik gewoon niet zwanger ? En hoe is het trouwens afgelopen bij jou noah ben je zwanger of ? En mag ik vragen hoe oud je bent dat er zoveel bij jou zijn ingevroren ?
   Groetjes chaya

   • noah zegt:

    Hoi chaya,

    Ik ben helaas niet zwanger we gaan voor de 2e poging (finger crossed) ik ben 32 jaar. Van de 20 embryo’s zijn er 16 ingevroren dus best veel idd maar die van jou mag er ook wezen :-)) je moet idd niet te vroeg testen anders ben je al teleurgesteld terwijl dat misschien niet zo is en de wachtweken zijn echt dodelijk.

    Word dit jou eerste kindje als het lukt?

    Groetjes
    Noah

 32. Snijders zegt:

  Hallo,

  Ik heb een vraagje. Als je een cryo-terugplaatsing in je eigen cyclus hebt betekent dat je dus ook een eigen eisprong hebt. Zou het dus mogelijk zijn om van je eigen eisprong zwanger te raken vóór een cryo-terugplaatsing?

  Groeten

  M. Snijders

 33. Els zegt:

  Het lukt hier ook maar niet voel me zo leeg machteloos …. 4 ivf pogingen 1 natuurlijke zwangerschap 6wk later mk 😨 nu in wacht voor n cryo heb maar 1 tje in wacht …

 34. Cindy zegt:

  Wij hebben 2 jaar geleden icsi gehad en daar kwam een hele mooie zoon uitvoort. Na de eerste terug plaatsing. 7 eitjes werden ingevroren, nu drie maanden zijn we begonnen aan de cryo behandeling op mijn eigen cyclus.
  Helaas drie keer mislukt. Twee keer kreeg ik al heel snel mijn menstruatie. De derde poging kreeg ik medicatie, om de bloeding uit te stellen. De plaatsing vond plaats op zaterdag en ik moest pregnyl op maandag prikken. Ik vond het maar gek een paar dagen later. Bedacht ik me thuis.

  Nu heb ik mijn ovulatie zelf bijgehouden. Wat niet hoeft omdat ik in potjes moet plassen en dat meeneem naar het ziekenhuis. En daar testen ze het. Ik wilde weten wanneer me eisprong is. Omdat ze dat al een paar keer miste.
  Maar nu vandaag 21 okt ovuleer ik. En woensdag heb ik pas de echo. Is dit niet een beetje te laat?
  Ik ga morgen de arts bellen. Om duidelijkheid te krijgen. En te melden dat ik eerder een echo wil.

  Ik heb namelijk onder vonden dat je sommige dingen zelf in de gaten moet houden.
  Bij de iui behandelingen heb ik me mond open getrokken omdat wij naar icsi wilde, en dit geen zin had. I.v.m. de reden dat het niet lukt bij ons.
  Anders zaten we nog een paar maanden te stressen en tijd te verspillen.
  Ik snap dat ze het beleid moeten volgen en dat het ook gewone mensen zijn.
  Maar wij als clienten hebben ook wat te zeggen.

  Even terug naar nu. We hebben nu nog 4 embryo’s in de vriezer liggen. Het is nu erg stressen of het nog gaat lukken. We willen liever niet terug naar het traject icsi.
  Wat we zeker van zijn als het gaat lukken! Dan is het alles waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s