Handige IVF sites

Op deze pagina heb ik een aantal links verzameld die leiden naar websites over IVF/ICSI en onvruchtbaarheid waar ik vooral zelf ook wat aan heb gehad.

Freya
Freya is de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. De stichting zet zich in voor stellen in de malle medische molen, zoals nu met het plan van het kabinet om nog maar 1 IVF behandeling te vergoeden. Daarnaast kun je er met lotgenoten praten via het forum, interessante artikelen/achtergrond informatie lezen, psychologen op het gebied van vruchtbaarheidsproblematiek vinden en meer. Je kunt voor €30 lid worden of een bijdrage doen. Wij zijn sinds september 2010 lid geworden, maar het is niet verplicht. Je kunt er ook gewoon informatie vandaan halen zonder lid te worden of een donatie te doen.
Bezoek de website van Freya.

NVOG
NVOG is de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie. Deze vereniging houdt onder andere van alle ziekenhuizen en klinieken de IVF resultaten bij. Onder de IVF resultaten wordt ook verstaan ICSI en de cryo pogingen. Zo kun je gelijk ook zien welke ziekenhuizen/klinieken in Nederland aan IVF behandelingen doen. De lijst van de IVF resultaten vind je hier.

FIOM
Het FIOM biedt psychologische hulp aan mensen die te maken hebben met vruchtbaarheidsproblemen, maar ook met (onbedoelde) zwangerschap, adoptie etc. Het FIOM heeft negen vestigingen: Alkmaar, Breda, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nijmegen en Zwolle. Bezoek de website van het FIOM.

Freya Wiki
De vereniging Freya heeft samen met het UMC Radboud in Nijmegen een Wiki geopend – Freya Wiki – die tot doel heeft landelijke richtlijnen met betrekking tot de zorg bij IVF en andere vruchtbaarheidsbehandelingen te verbeteren. Dit doen zij door op basis van input van patienten. Jij als patient kunt aangeven wat er verbeterd kan worden bij de vruchtbaarheidsbehandelingen. Dit kan bijvoorbeeld gaan of informatie verstrekking, openingstijden of hoe je behandeld wordt. Laat dus vooral wat van je horen op het Freya Wiki om de zorg beter te maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s